Samen met De Treffers

Nieuws

EEN BELANGRIJKE OVERWINNING VOOR DE TREFFERS

Sportpark Zuid – De twee doelpunten kwamen als een bevrijding. Een bevrijding voor De Treffers, dat meer ontspannen ging spelen. Een bevrijding voor de toeschouwers, die tot dan bepaald niet verwend waren met goed voetbal. De Treffers – FC Lienden: 2 – 0.

Voor het begin van de wedstrijd een minuut stilte vanwege het overlijden van Jan van de Ven en Jan van de Beek, vader van eerste elftalspeler Boy. De eerste helft van het duel was niet best en dat is erg zacht uitgedrukt. Symptomatisch voor het spelpeil was in de achtste minuut de bal, die Joris Janssen verkeerd raakte, waarna Ben Kaddour van Lienden hetzelfde deed en in kansrijke positie naast schoot. De wedstrijd was rommelig en werd ontsierd door overtredingen en overtredinkjes over en weer. Doelrijpe kansen waren sporadisch, maar ze waren er wel. Djamel Boerstra, die zo maar door kon lopen en over schoot. Een pass, die terecht kwam bij Coen Maertzdorf, die voorlangs mikte. Een hele beste voor Niek Versteegen, die aangespeeld werd door een weer wel goed acterende Rodrigues, maar zijn doelpoging eenvoudig door doelman Barendse opgepakt zag worden. En Niels Kornelis, die zich met ware doodsverachting op de bal wierp; het zag er ernstig uit, maar vervolgens leek hij toch door te kunnen spelen. In de tweede helft werd hij vanwege opkomende duizeligheid alsnog vervangen door Jordy van de Kracht. Die dat overigens goed deed.

Na de thee ging het beter met de roodzwarten. De Treffers kreeg een drietal corners te nemen, allen een prooi voor Boy van de Beek. Uit de eerste kopte Lowie van Zundert voorlangs. Uit de derde kopte Pim Balkestein snoeihard binnen: 1 – 0. Niet veel later kwam een ingooi van Frenk Keukens bij Rodrigues terecht, die Van Zundert bediende. Die had geen medelijden met de tegenstander en joeg de bal hard en hoog in de touwen: 2 – 0. De wedstrijd leek gespeeld. En als De Treffers wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, dan had de uitslag nog wel hoger kunnen uitvallen. Maar Niek Versteegen had het geluk niet aan zijn zijde, toen hij door Maertzdorf vrij voor doel werd gezet. Zijn schot werd door doelman Barendse gepakt. Anderzijds was ook in de Treffersverdediging de organisatie nog steeds niet optimaal. Waardoor zoals gezegd Van de Kracht zijn kunnen kon bewijzen. Het bleef bij 2 – 0, waarmee de afstand tot de onderste plaatsen weer wat werd vergroot. Zaterdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd, in en tegen Barendrecht.