Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Dyon Gijzen naar De Treffers

De aankomende twee seizoenen zal Dyon Gijzen voor De Treffers voetballen. De 23-jarige aanvallende middenvelder kan ook als buitenspeler uit de voeten.

Afgelopen seizoen kwam Dyon uit voor Jupiler League club MVV uit Maastricht. Daar werd hij vanaf het seizoen 2016-2017 toegevoegd aan de selectie. Vorig seizoen kwam Dyon tot 22 duels in de Jupiler League (waarvan één in de play-offs). Hierin maakte Dyon vijf doelpunten en gaf hij twee assist. In totaal kwam hij tot 744 minuten.

In de seizoenen daarvoor speelde Dyon Gijzen voor VVV Venlo. Dit zowel in de jeugd als in het eerste team. Als jeugdspeler kwam Dyon verder uit voor SC Brachterbeek en VV Linne (uit zijn huidige woonplaats Linne).
Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor VVV in de Jupiler League. In de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven viel Dyon zes minuten voor tijd in Jules Reimering.
Het eerste doelpunt in het betaalde voetbal werd op 22-11-2013 gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Telstar.

Dyon speelde in totaal 58 wedstrijden (2.503 minuten) Jupiler League waarin negen doelpunten en zeven assists op zijn conto geschreven werden.

De geboren Roermonder is blij met zijn overstap: ‘De Treffers heeft een landelijk aanzien waarbij alles voor elkaar is. Daarnaast is de Tweede Divisie een heel goed niveau waarin alles mogelijk is.’
Dyon studeert op dit moment via de VVCS HBO Topsport en Ondernemerschap. ‘Hierin heb ik nu twee jaar afgerond en moet ik er nog twee. Via De Treffers ga ik ook mijn maatschappelijke carrière nog meer vorm geven.’

Voor Dyon wordt het een weerzien met oude VVV-bekenden Pim Balkestein en Bas Hendriks. ‘Met beiden heb ik samen gevoetbald, zowel in de jeugd als in de selectie van VVV. Ik heb natuurlijk contact met ze gehad en zij versterkten mijn gevoel om voor De Treffers te kiezen.’

Met de komst van Dyon Gijzen krijgt de selectie steeds meer vorm. Eerder kwamen Patrick Heesakkers (GVVV), Tom Beissel (Telstar), Wouter Op den Camp (Juliana’31), Eef van Riel (Achilles’29), Marc Höcher (Helmond Sport), Devin Jacobs en Akin Zeyrek (beide O-19).
Aanstaande zondag om 15.00 uur start de eerste training voor de mannen van Anton Janssen. Dit natuurlijk op ons eigen sportpark Zuid.