Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Don Bosman verlengt contract en gaat voor derde seizoen

De Treffers en keeperstrainer Don Bosman hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van één jaar. Sinds december 2020 vervult Don de rol van keeperstrainer en de samenwerking bevalt sindsdien van beide kanten erg goed. Don blijft dus minimaal tot medio 2023 aan De Treffers verbonden.

In combinatie met de doorlopende contracten van trainer François Gesthuizen en assistent-trainer Mark Vaessen, zorgt de contractverlenging van Don voor continuïteit in de technische staf en daar zijn zowel De Treffers en Don erg blij mee. Don: “We kunnen denk ik wel stellen dat wij, De Treffers en ik, elkaar hebben gevonden. Ik kan een hele goede hobby uitoefenen op een fantastisch niveau en vanuit de gehele club, keepers, staf, begeleiding en TC, voel ik waardering. Zoals eerder aangegeven vind ik De Treffers een fantastische club en ik kijk dus uit naar mijn derde seizoen!”

De statistieken van De Treffers in het huidige seizoen onderstrepen de toegevoegde waarde van Don. Don weet onze selectiekeepers, Niels Kornelis en Jordy Rondeel, beide gemotiveerd, fit en gedreven te houden en dat betaalt zich uit in de prestaties. In de competitie kregen de rood-zwarten namelijk pas twaalf tegendoelpunten waarbij lange tijd De Treffers de ploeg was met de minste tegentreffers. Don: “Met Niels Kornelis en Jordy Rondeel heb ik twee fantastische keepers om mee te werken op ons Tweede Divisie niveau. Daarnaast hebben wij 4 talentvolle keepers in O21 en O19. Niels en Jordy ontlopen elkaar weinig en hebben dit seizoen allebei al hun toegevoegde waarde bewezen voor De Treffers.”

Aanstaande zaterdag 5 februari hervat De Treffers de competitie met een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. Don kijk uit naar het begin van een lange serie wedstrijden: “Uiteindelijk ben je gaan voetballen of trainer geworden om wedstrijden te spelen, dus ik ben blij dat het weer kan.” Aan de andere kant ziet Don ook de keerzijde: “Met 23 wedstrijden in achttien weken hebben we een heel druk programma, dus daar ligt een uitdaging voor ons als technische staf om iedereen optimaal fit en blessurevrij te houden. We hebben wellicht enig voordeel dat wij langer door hebben kunnen trainen tot 16 december i.v.m. onze bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen dan de meeste competitiegenoten, maar daarentegen hebben wij nog wel de meeste wedstrijden in te halen.” De Treffers speelt zelfs een aantal keer een dubbelprogramma om de competitie te kunnen afmaken. Don: “Een dubbelprogramma is natuurlijk fysiek en qua herstel niet het meest ideaal, maar we gaan er alles aan doen om van de rest van de competitie ook een succes te maken.”

Zoals eerder benoemd doet De Treffers het op verdedigend vlak heel goed dit seizoen, maar in feite draait het hele elftal goed. Don: “Virtueel staan we 2e. Daar kunnen we alleen maar heel trots op zijn. Het is waarschijnlijk zo dat wij niet het 2e budget hebben van de competitie, dus we hebben het tot dusverre echt heel goed gedaan. WIj hebben momenteel een hechte, leuke en goede groep. Ik kijk er enorm naar uit om in de rest van dit seizoen en ook volgend seizoen wederom mijn steentje bij te dragen aan de sportieve successen van De Treffers.”

Wij wensen Don veel succes en plezier de komende anderhalf jaar bij De Treffers.