Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Don Bosman nieuwe keeperstrainer

Don Bosman nieuwe keeperstrainer

De Treffers en Don Bosman gaan voor in ieder geval het aankomende halve seizoen de samenwerking aan, met de intentie om langer met elkaar door te gaan. Don zal als keeperstrainer zijn intrede in de technische staf van De Treffers maken. Met het vertrek van Berry Peters was deze functie vacant geworden.

Don Bosman is geen onbekende in het voetbalwereldje. Geboren en getogen in Huissen keepte hij in de jeugd bij RKHVV. Daarna maakte hij een, voor Huissense begrippen, riskante overstap naar Jonge Kracht. Later keerde Don weer terug aan de blauwe kant van het dorp. Uiteindelijk bivakkeerde Don tot ongeveer zijn veertigste verjaardag bij diverse clubs in het doel. Een heus ‘keepersdier’ dus.

Dat wordt ook nog onderbouwd met het feit dat Don Bosman de afgelopen acht jaren deel uitmaakte van de Tielse Tweededivisionist TEC. Daar hield hij zich bezig met de keepers van het eerste elftal, was hij assistent trainer en vormde hij ook nog gezamenlijk met Gery Vink de technische commissie.

Via videobellen maken we kennis met de 48-jarige Don. Zijn enthousiasme spat van het telefoonscherm af en direct is duidelijk dat we te maken hebben met een liefhebber pur sang. Vol overgave spreekt de inwoner van Boxtel over het keepersvak, zijn nieuwe club en de uitdaging in Groesbeek.

“Bij De Treffers wil ik het huidige keepersgilde verder door ontwikkelen en hernieuwd prikkelen. Samen naar een individueel hoger niveau door te werken vanuit de kracht van de keeper.” Dat Don zin heeft in de nieuwe uitdaging in Groesbeek lijkt een aardig understatement. “De Treffers is van oudsher een voetbalbolwerk waar ik van kleins af aan enorm respect voor gehad heb. Alles tot in de puntjes voor elkaar en een organisatie waar je u tegen zegt. Ik heb echt heel veel zin om er onderdeel van uit te maken.”
Naast keeperstrainer op Zuid is Don Bosman bij Vitesse verantwoordelijk voor de interne en externe keepersscouting in de leeftijdscategorie O-13 tot en met O-21. Voordat we het vergeten, Don Bosman heeft ook nog een baan die tijd vreet. Bij Mendix (onderdeel van Siemens) is hij als Channel Director verantwoordelijk voor de regio Centraal en Oost Europa en de regio Midden Oosten en Afrika.

We wensen Don veel plezier toe tijdens zijn verblijf bij De Treffers!