Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DELANO VERWEY VERTREKT BIJ DE TREFFERS

Trainer van De Treffers Zaterdag 1, Delano Verwey, vertrekt na dit seizoen bij De Treffers. Delano gaat een nieuwe uitdaging aan bij AVW ’66 uit Westervoort.

Twee seizoenen lang was Delano eindverantwoordelijk voor het eerste elftal van onze zaterdagtak.
Daarvoor werkte hij voor het Veenendaalse GVVV in de Tweede Divisie.
Delano Verwey kijkt nu al met een goed gevoel naar zijn tijd op Zuid. ‘Ik ben heel erg warm ontvangen binnen de club, wat een prachtclub is dit! Niet alleen de uitstraling van het complex maar vooral ook de mensen. Of het nou spelers, bestuursleden, kantinemedewerkers of terreinmeesters waren, ze zijn allemaal heel erg vriendelijk, open en geïnteresseerd. Hierbij moet ik mijn staf absoluut niet vergeten. Mijn ervaring is dat in overleg heel veel mogelijk is en dat alles maakt dat ik onder zeer prettige omstandigheden heb kunnen werken. De betrokkenheid van de mensen is fantastisch om te zien, niet alleen voor zondag 1 maar zeker ook voor zaterdag 1 en de jeugd!’

Dat het even terugschakelen was van werken in de Tweede Divisie naar de zaterdag derde klasse geeft Delano als eerste toe. ‘Niet alleen dat, maar ook het feit dat de spelers moesten wennen aan zowel mij als mijn trainingsmethode was schakelen. Ik heb de discipline behoorlijk aangescherpt en gelukkig kreeg ik de spelers daarin mee. Al gauw bleek dat we een geweldige groep ‘vrienden’ bij elkaar hadden. Het eerste seizoen is mooi en succesvol geweest waarbij de speelwijze zich steeds verder ontwikkelde en we promotie net misliepen.’
Het tweede en huidige seizoen is door het vertrek van maar liefst 12 spelers een heel nieuw begin. ‘Veel jongens kozen ervoor om in een lager vriendenteam te gaan voetballen en verder besloten Noek Beers en Luuk Langeveld om een stap hoger te gaan spelen bij Orion, dit scheelde al 30 doelpunten. Gelukkig kregen we spelers vanuit de eigen jeugd (A1 en A2) alsmede de overige seniorenteams en van buitenaf. We moesten dus weer vanuit ‘0’ beginnen met het ontwikkelen van onze speelwijze, en dat vergt tijd. Vaak waren we de bovenliggende partij, maar als het scoren dan moeizaam gaat dan krijg je het moeilijk. De resultaten werden steeds beter en ik ben er van overtuigd dat we in de tweede seizoenshelft nog aardig wat punten gaan pakken.’

Delano is ambitieus en dat blijkt wel uit het feit dat hij zijn UEFA A diploma behaald heeft, wat aangeeft dat alle niveaus in het amateurvoetbal getraind mogen worden. De overstap naar AVW ’66 is een stap van de zaterdag derde klasse naar de zaterdag tweede klasse. ‘Ik heb bij AVW ’66 al eerder gewerkt voor het tweede elftal. Nu mag ik het eerste elftal gaan trainen. Ook een heel mooie club die goed bij me past. Ik ben me ervan bewust dat ik een heel mooie club verlaat, maar je weet nooit wat de toekomst brengt; wie weet komt De Treffers in de toekomst weer op mijn pad.’

‘Ik wens De Treffers het allerbeste en heel veel succes met de nieuwe trainers die er bij zondag 1 en zaterdag 1 zullen komen!’, besluit Delano.

Vanuit De Treffers geeft Hans Janssen Groesbeek aan dat Delano een geweldige trainer en dito persoon is. ‘Delano is een kei in het beter maken van spelers en het neerzetten van een attractieve speelwijze. We kijken nu alvast terug op een geweldige samenwerking en Delano heeft laten zien dat hij een hoger niveau zeker aan kan. Hier wensen we Delano al het succes en plezier bij toe.’