DE TREFFERS ZONDER PUNTEN HUISWAARTS UIT WERKENDAM

De reis naar Kozakken Boys is voor De Treffers geëindigd in nul punten. In Werkendam werd het 1-0 voor de thuisploeg dat 69 minuten met een man meer speelde na een rode kaart voor Robin Janssen.

De hoop en het geloof was aanwezig bij de rood-zwarten na de prima thuisoverwinning van vorige week tegen Rijnsburgse Boys. Met goed spel, resulterend in een 3-1 overwinning, werden belangrijke punten gepakt.

Voordat het echt een wedstrijd kon worden tegen de Kozakken Boys gaf arbiter Daan Schaper, op advies van zijn lijnsman, een rode kaart aan Robin Janssen. Tijdens een corner in de 21e minuut was het duwen en trekken en werd Robin Janssen meerdere malen naar de grond gewerkt. Hierop duwde hij zijn tegenstander weg met alle gevolgen van dien.

Daarvoor was er nog maar amper wat gebeurd en was alleen Leon Bot van Kozakken Boys in de buurt van het doel van Jordy van de Kracht gekomen. Op een voorzet van Charlton Juan Vicento miste zijn inzet richting.

Even later onderbrak Mees Siers een aanval van Kozakken Boys en leek De Treffers op weg naar een veelbelovende aanval. Sjoerd Ars speelde zich in combinatie met Boy van de Beek prima vrij en wilde een dieptepass geven maar Daan Schaper was een sta-in-de-weg.
Via de arbiter kwam de bal bij Stout die El Azzouti bereikte. Op deze inzet wist Jordy van de Kracht prima redding te brengen.

De Treffers hield lang stand en gaf geen grote kansen weg ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg. Toch was het een kwartier voor tijd toch raak. Kozakken Boys voerde de druk op het doel van Jordy van de Kracht op en daarbij werd El Azzouti net iets teveel ruimte gegeven. Hier wist hij wel raad mee. Hij draaide weg van zijn directe man en schoot het leder in de lange hoek. 1-0.
Even daarvoor had invaller Julian Agatowski de lat al geraakt.

Deed De Treffers aanvallend dan niets? Weinig. Na de rode kaart werd de ploeg van Anton Janssen gedwongen om zich meer op de verdedigende linie te richten dan op de aanvallende linie.

Toch had het nog zo maar gelijk kunnen worden op sportpark de Zwaaier. Diep in blessuretijd was invaller Aziz Khalouta (hij viel in voor Sjoerd Ars) heel erg dichtbij de gelijkmaker. De mee naar voren getrokken Pim Balkestein kreeg de bal bij Aziz Khalouta en hij kon alleen door op keeper Den Hartog. Helaas kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus.

Een eventuele gelijkmaker was volgens het spelbeeld totaal onverdiend geweest maar hier zal niemand, buiten de Kozakken, om gemaald hebben. Helaas kwam het niet zo ver. Door de nederlaag zakken de Groesbekers naar de dertiende positie op de ranglijst. Om de eerste helft van de competitie met een goed gevoel af te sluiten is er nog één kans, aanstaande zaterdag (18.00 uur) thuis tegen het Spakenburg van Beijer, de Bondt en Misidjan.