Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers zet zegereeks voort

SPORTPARK ZUID – Het was eigenlijk geen wedstrijd, deze ontmoeting tussen lam en leeuw. Excelsior uit Maassluis had niets, maar dan ook helemaal niets in te brengen tegen een ontketend Treffers. De 4-0 eindstand was eigenlijk nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De Treffers begon fel en hield dat negentig minuten vol. De tegenstander stelde daar slechts een massieve verdediging en een behoorlijk aantal overtredingen tegenover. Hoewel de roodzwarten de ene na de andere flitsende combinatie op de grasmat, die het deze avond zwaar te verduren had, legden, duurde het daarom nog tot de 29e minuut voordat de score geopend werd. Voordien hadden Willem den Dekker en Oussama Bouyaghlafen het met een kopbal geprobeerd. Beide keren mikten zij te hoog. Maar in die 29e minuut was keeper Tom Boks kansloos, toen Jordy Thomassen bij de eerste paal de hoekschop van Azzedine Dkidak met het hoofd wel in de touwen werkte. En een minuut later stond nummer twee al op het scorebord. Uit een hoekschop belandde de bal in een kluts voor de voeten van Bouyaghafen – er zou een handsbal van een Treffersspeler aan vooraf gegaan zijn, maar die werd niet geconstateerd door scheidsrechter Van Kommer – en dat betekende met een bekeken schot via de paal 2-0. Dkidak probeerde nog voor rust de 3-0 tot stand te brengen, maar zijn vuurpijl kwam recht in de handen van doelman Boks terecht.

Na de thee kreeg gelukkig de andere kant van het veld het zwaar te verduren. Nu liep daar het merendeel van de 22 spelers om te proberen een doelpunt te maken c.q. te verhinderen. Ook nu weer ging de roodzwarte machine in een veel hogere versnellling dan die van de tegenstander. Ook nu weer duurde het nog een hele tijd, voordat het doelpunt viel. Maar wie van de drie was de maker? Was dat Bouyaghlafen van wiens voet de voorzet kwam? Was het invaller Tim Waterink, die nog een tikje gaf bij de tweede paal? Of kwam Willem den Dekker er ook nog aan? Enfin, het werd dus 3-0 in de 63e minuut. Vervolgens ging Leeroy Echteld met de bekerwedstrijd tegen UNA in het vooruitzicht verder met wisselen. Gavin Vlijter, die voordien alleen op doelman Boks af kon gaan maar over een graspolletje struikelde, ging er uit voor Coen Maertzdorf en Ricardo Ippel voor Jorn van Hedel. En laatstgenoemde zorgde er in de 77e minuut voor, dat Tim Waterink de 4-0 binnen kon koppen. Waarmee uiteindelijk ook de eindstand was bereikt. Doelman Niels Kornelis had deze avond eigenlijk wel vrijaf kunnen nemen, want een noemenswaardig schot op zijn doel was er niet gevallen. Tja, wie stopt deze Trefferstrein? De geschiedenis leert, dat je deze vraag beter niet kunt stellen.

Klik hier voor de samenvatting

Fotoreportage Jan Peters: