De Treffers zet RKC Waalwijk opzij

In een fantastische wedstrijd heeft De Treffers historie geschreven tegen RKC Waalwijk. De Eredivisionist werd woensdagavond met een verdiende 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Vanaf het eerste fluitsignaal was De Treffers bij de les en scherp in de duels. Al na twee minuten nam Tjeu Langeveld het doel van RKC onder vuur. In de zevende minuut ontstond de eerste serieuze kans toen, wederom, Tjeu Langeveld opstoomde. Zijn schot werd met moeite gekeerd door keeper Pereira en Gavin Vlijter was een fractie te laat voor de rebound. De Treffers deinsde daarna ook niet terug voor RKC en kwam in de zeventiende minuut verdiend op voorsprong. Jordy Thomassen verstuurde op magistrale wijze een diepe bal op Gavin Vlijter. Oog in oog met de keeper knalde hij de 1-0 binnen. Aan niks was vervolgens te merken dat RKC twee klasses hoger speelt, want de ploeg van Leeroy Echteld bleef de baas op het veld.

In de 27ste minuut vuurde Brian Campman een vlammend schot af. Zijn schot werd jammer genoeg gekraakt en Jordy Thomassen schoot vervolgens uit een moeilijke hoek in het zijnet. Vrijwel meteen daarna redde Niels Kornelis met een fantastische reflex op een inzet van dichtbij van Sebbe Augustijns. Amper een minuut later ging Vlijter af op Pereira maar jammer genoeg kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Hoe dan ook, De Treffers groeide met de minuut meer in de wedstrijd. Zonder echte problemen werd de rust gehaald, waardoor het vertrouwen logischerwijs nog groter werd.

Trainer Joseph Oosting van RKC wisselde twee keer in de rust om de wedstrijd te doen kantelen. In eerste instantie leverde het wat meer druk op, maar de Waalwijkse storm bleek maar een zuchtje wind en ging snel liggen. De Treffers zat bovenop alles wat geel-blauw was en pakte weer het initiatief. In de 55e minuut vertrok Jordy Thomassen vanaf eigen helft na een mooie steekpass van Tjeu Langeveld. Wederom lag Pereira in de weg op het schot van onze spits. In de 62ste minuut eenzelfde recept. Tjeu Langeveld strooide wederom een mooie pass over de defensie. Vlijter schoot vervolgens uit de draai, waarop Pereira met moeite pakte. De 2-0 hing in de lucht en kwam er ook. Een snelle uitval via Thomassen en Ippel eindigde met een overtreding op onze aanvoerder op randje 16. Campman nam plaats achter de bal en schoot de vrije trap schitterend in de bovenhoek. 2-0! Vijf minuten later had Campman een mogelijkheid op de 3-0 maar Pereira lag andermaal in de weg.

De laatste twintig minuten hield De Treffers goed stand. Leeroy Echteld wisselde met Willem den Dekker, Jordy Thomassen en Gavin Vlijter nog de drie meest voorwaartse en helemaal moegestreden spelers. Aan hen complimenten voor de geweldige wedstrijd. Dat geldt ook zeker voor het ijzersterke blok op het middenveld met Brian Campman en Ricardo Ippel. Tot slot de achterhoede die helemaal niks heeft weggegeven onder leiding van het centrale trio Gino van den Berg, Robin Janssen en Bryan Sirvania en de omvermoeibare backs Tjeu Langeveld en Rick Wouters. Keeper Niels Kornelis had het relatief rustig dankzij de uitblinkende tien spelers voor hem. Zijn fantastische reflex bij een 1-0 stand verdient echter ook nogmaals de complimenten.

Met de 2-0 overwinning schrijft De Treffers zoals reeds beschreven historie. In de huidige vorm hoeven de rood-zwarten voor niemand bang te zijn en staat er nog een heel mooi seizoen te wachten. Volgende week gaan we verder met een thuiswedstrijd tegen Spakenburg, waarin we voetballen voor de periodetitel. Tot dan!

Klik hier voor de samenvatting van ESPN.