DE TREFFERS WINT IN NOORDWIJKERHOUT

In 2010 speelden De Treffers en VVSB voor de eerste keer tegen elkaar. Destijds in de Derde Divisie Zondag. Tot het seizoen 2015-2016 wist De Treffers zelfs nog nooit een doelpunt te maken in Noordwijkerhout. Zondag 24 januari 2016 brak Ken Leemans om 14.18 uur de ban. Hij scoorde met een kopbal bij VVSB in de met 0-1 gewonnen wedstrijd.

Vanaf die wedstrijd werden er (incluis de wedstrijd van vandaag) drie wedstrijden in Noordwijkerhout gespeeld tussen VVSB en De Treffers. Daarin scoorden de rood-zwarten tien keer. Het trucje van scoren in Noordwijkerhout lijkt bekend te zijn bij de ploeg van Anton Janssen.
Vandaag werd het 1-3 en daar was absoluut niets op af te dingen. Ondanks een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg ging De Treffers verder waar het de wedstrijd mee begonnen was, goed voetballen en kansen creëren. Dit resulteerde in een 1-3 overwinning.

Zoals aangegeven startte De Treffers sterk aan de wedstrijd. In dezelfde opstelling als in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Scheveningen werd direct de aanval gezocht. Arda Havar was de eerste die pogingen waagde om de 0-0 van het scorebord te schieten. Hier slaagde hij niet in, evenals Sjoerd Ars. Hij kon een goede actie en dito voorzet van Coen Maertzdorf niet promoveren tot doelpunt.

Het begin was zeer scherp vanuit Groesbeekse zijde maar de eerste goal viel wel voor de thuisploeg. Middenvelder Kevin Brands nam het doel van Niels Kornelis van verre afstand onder vuur. Zijn schot belandde pardoes achter de verbouwereerde keeper. Het was een dwarrelschot maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Niels Kornelis er hier niet goed uitzag.

De tegengoal deed niets met de aanvallende aspiraties van de uitploeg. De goal van Ruben Valk werd veelvuldig gezocht. Zo viel een vrije trap van Boy van de Beek via Sjoerd Ars voor de voeten van centrale verdediger Joris Janssen. Vanuit kansrijke positie schoof hij de bal net naast.
Even later was het wel raak. Een prima pass van Boy van de Beek op Sjoerd Ars was de inleiding. Sjoerd Ars kapte zijn tegenstander uit en schoof beheerst binnen: 1-1.

Hierna kwam VVSB wat beter in de wedstrijd. Zo waren er mogelijkheden voor Lulinho Martins (geblokt door Joris Janssen), Kevin Brands (schot naast) en Tommy Bekooij (redding Niels Kornelis) maar zonder resultaat.
Net voor rust was er een mooie aanval van De Treffers. Helaas kwamen een paar man net een teentje tekort om tegen de voorzet van Frenk Keukens aan te lopen. Ruststand: 1-1.

Zonder wissels (behalve van speelhelft) gingen de tweeëntwintig spelers van start voor de tweede helft. De Treffers kreeg kansen via Robin Janssen alleen strandde hij tot tweemaal toe op keeper Ruben Valk. Iets daarna kregen ook Coen Maertzdorf en Boy van de Beek de kans om de uitploeg op voorsprong te brengen. Wederom was Ruben Valk (ditmaal met zijn voet) een sta-in-de-weg.
Met nog een kwart wedstrijd op de klok schoot VVSB een vrije trap rakelings langs het doel aan de woonwijkkant. Een minuut daarna kwam Arda Havar, na een mooie combinatie tussen Abel Franssen, Boy van de Beek en Havar zelf, een stukje leer aan de voorkant van zijn voetbalschoen tekort om de voorsprong binnen te schieten. Hij kwam steeds dichterbij.

Dichterbij dan in de 70ste minuut gaat Arda Havar niet meer komen. Sjoerd Ars kopte een bal door en Arda nam hem vanuit de volley en schoot diagonaal de 1-2 binnen!
Hiermee was het Noorwijkerhouts verzet wel gebroken. De thuisploeg kon geen grote kansen meer creëren en De Treffers kon op zoek naar de 1-3.

Deze bevrijdende treffer viel in de 84e minuut. De voor Boy van de Beek ingevallen Aleksandar Jankovic was er als de kippen bij om een opzet van Sjoerd Ars binnen te schieten. Zijn vijfde treffer van het seizoen.

Een mooie en goede overwinning voor de Groesbekers. Hiermee wordt er direct een sprong gemaakt op de ranglijst in de Tweede Divisie. De Treffers is door de overwinning terug te vinden op de zevende plaats in de rangschikking.

Minpunt aan de mooie overwinning was het geblesseerd uitvallen van zowel Pim Balkestein als Abel Franssen. We hopen dat het niet ernstig is en dat ze er zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis (18.00 uur) gewoon weer bij.

Via deze weg ook een dankwoord voor de supportersschare dit ook de lange reis naar Noordwijkerhout met liefde over hadden voor hun cluppie!