Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers wint in extremis van ODIN’59

De Treffers heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB beker. Op bezoek in Heemskerk wonnen de rood-zwarten met 1-2 van ODIN’59.

Het begin was echter allesbehalve best. De Treffers had waarschijnlijk de 155 kilometer lange busreis nog in de benen en begon slap. Meteen vanaf de aftrap zorgde Joey Kooge de thuisploeg een droomstart. Hierna pakte de ploeg van Jan de Jonge het echter goed op. De Heemskerkers trokken zich ver terug op eigen helft en gaf De Treffers de uitdaging om een gaatje in defensie te vinden. Ondanks een zorgvuldige opbouw lukte dit lange tijd niet. Wel verdiende De Treffers veel corners. In de 25e minuut ontstond uit een van deze corners de eerste grote kans. De bal viel voor de voeten van Jordy Thomassen maar helaas vond hij twee spelers die op de doellijn stonden op zijn weg. Krap tien minuten later kreeg Teije Ten Den een grote kans. Hij kreeg een goede voorzet van Tjeu Langeveld echter tegen zijn standbeen en verzuimde daardoor de 1-1 te maken. In de 44e minuut viel toch nog de verdiende gelijkmaker. Ricardo Ippel bediende Coen Maertzdorf en hij schoot in de verre hoek de 1-1 binnen.

Na de rust kwamen Gino van den Berg en Bram Zwanen in het veld voor Dennis Hettinga en Coen Maertzdorf. Ook in de tweede helft was De Treffers de bovenliggende partij maar waren de kansen schaars. ODIN’59 hanteerde eigenlijk enkel de lange bal en kon nooit echter onder de Groesbeekse druk uitkomen. In de 73e minuut nam Jordy Thomassen het Heemskerkse doel onder vuur. De keeper kan de bal niet klemmen maar helaas was de zojuist ingevallen Marlon Versteeg net niet op tijd bij de bal om de rebound te benutten. In het laatste kwartier vloeiden de krachten van ODIN’59 weg en vielen steeds meer spelers met kramp op de grond. Ondanks dat leek de hekkensluiter van de Derde Divisie stand te houden en een verlenging uit het vuur te slepen. Bram Zwanen dacht hier echter anders  over. Een lange bal van Gino van den Berg belandde tussen twee twijfelende verdedigers en een twijfelende keeper. Onze nummer 10 ging vol geloof naar de bal en was zijn drie tegenstanders te slim af. Al vallend schoot hij De Treffers in de 93e minuut naar een 1-2 overwinning!

Dankzij deze overwinning zal de bittere nasmaak van het verlies in de laatste minuut in de laatste competitiewedstrijd ongetwijfeld naar de achtergrond zijn verdwenen. Aanstaande zaterdag speelt De Treffers om 18:00 uur thuis tegen ASWH. Graag tot dan!