Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS WINT AAN ZELFVERTROUWEN

SPORTPARK ZUID – Toen de ban eenmaal was gebroken kort voor rust, liet De Treffers geen spaan meer heel van tegenstander Spakenburg. In de tweede helft was er maar één ploeg, die voetbalde en dat waren de roodzwarten. De Treffers – SV Spakenburg: 4 – 0.

De Spakenburgers kwamen veel beter uit de startblokken dan de thuisploeg. Al na twintig seconden moest Niels Kornelis zijn eerste redding verrichten. Ook op de inzet van Werkman moest hij handelend ingrijpen. Het duurde een paar minuten voordat ook De Treffers een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen. Boy van de Beek bediende Dilivio Hoffman en die zette voor op de instormende Lowie van Zundert. Van Zundert nam de bal ineens op de slof, maar schoot hoog over. Spakenburg belette de Groesbekers meer dan eens om een aanval op te zetten en was zelf gevaarlijk via vooral linksbuiten Kevin Sterling met wie Wilsterman de grootste moeite had. Al met al een aantrekkelijke wedstrijd met het beste spel voor de gasten. De Treffers kwam pas tien minuten voor rust goed op gang. Een eerste signaal daarvan was de enorme scoringskans, die Tjeu Langeveld kreeg na voorbereidend werk van Misidjan, Hoffman en Van Zundert. In vrije schietpositie kogelde hij naast het doel. Desalniettemin was de 1-0 een verrassende. Verrassend ook voor Spakenburg-doelman Leon ter Wielen. In de 42e minuut pikte Lowie van Zundert de bal op uit een uittrap van Ter Wielen en schoot van grote afstand het leder in de touwen. Nog was het niet gedaan. In de dying seconds van de eerste helft stak Boy van de Beek de bal op de oprukkende Koen Maertzdorf, die met een schitterende lob Ter Wielen verschalkte en voor 2-0 zorgde.

Er hoefde niet lang gewacht te worden op het antwoord op de vraag wie in de tweede helft het beste uit de startblokken kwam. Dat was zonder meer De Treffers. Hoffman had al op de lat gekopt, Van Zundert had een sterke rush al met een schot beëindigd, dat rakelings naast ging, Langeveld was al een keer op doelman Ter Wielen gestuit, voordat in de 55e minuut de verdiende 3-0 viel. Goed doorzetten van Bryan Sirvania bracht de bal bij Koen Maertzdorf, die vanuit een onmogelijk lijkende hoek binnen kopte. Als de roodzwarten iets zorgvuldiger waren geweest, dan had de score naar grote hoogte getild kunnen worden. Kansen daartoe te over. Spakenburg kwam nauwelijks nog in het stuk voor. Nu bleef het bij het ene doelpunt, dat een goed op dreef zijnde Dilivio Hoffman maakte uit een steekpass van Lowie van Zundert: 4-0, tevens eindstand. Na afloop van de wedstrijd tegen Spakenburg smaakte de vis uitstekend. Van de plaatselijke visboer. Uit Urk.