Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS WERKT ZICHZELF IN DE NESTEN

Het einde van een mooie reeks. Sinds augustus had De Treffers thuis niet meer verloren. Maar afgelopen zaterdag ging het bezoekende Quick Boys uit Katwijk weer een keer met alle punten naar huis. En terecht. Het was eigenlijk beschamend wat de Groesbekers grote delen van de wedstrijd lieten zien.

En het begon nog wel zo veelbelovend. Binnen vijf minuten moest Quick-doelman Van der Helm zich tweemaal strekken om een snelle voorsprong voor De Treffers te voorkomen. Achtereenvolgens Lowie van Zundert en Joey Dekkers zagen hun doelpogingen op Van der Helm stranden. Het wachten was op een doelpunt. Dat viel ook al in de zevende minuut, maar dan wel aan de andere kant. Verkeerde keuzes in de Treffersverdediging stelden Tommy Bekooij in staat om via een snelle counter zo maar 0-1 aan te tekenen. De roodzwarten verloren vervolgens helemaal de grip op het spel. Onbegrijpelijk. De beste kansen op een volgend doelpunt waren zelfs voor de gasten, die zich in de winterstop behoorlijk versterkt blijken te hebben met de komst van Olaf van der Sande en Sabir Achefay. Laatstgenoemde schoot nog een keer rakelings over het doel en Ravensbergen was zelfs heel dichtbij, toen hij zijn schot via de paal over de achterlijn zag gaan.

Met hernieuwde energie leek De Treffers de tweede helft in te gaan. Met snel resultaat. In de 48e minuut kopte CendrinoMisidjan de bal uit een vrije trap van Boy van de Beek op de paal. De rebound was een prooi voor Lowie van Zundert, die eveneens met het hoofd deze kans alsnog tot doelpunt promoveerde. En de Groesbekers gingen nu op zoek naar de voorsprong en daartoe leken ook voldoende mogelijkheden. Een schot van Boy van de Beek verdween over doel, een kopbal van Gino van den Berg moest zelfs door een verdediger uit de doelmond gewerkt worden. Maar na een kwartiertje ebde ook dit Treffersoffensief weer even snel weg als het gekomen was. Treffersdoelman Niels Kornelis voorkwam in de 60e minuut nog een nieuwe voorsprong voor Quick Boys door de bal onder de lat uit te tikken na een doorgekopte vrije trap van Jeffrey Ket. Maar ook hij was tien minuten later machteloos, toen Olaf van der Sande na veel geklungel in de Treffersverdediging de bal in de lange hoek deponeerde: 1-2. Nog een keer was er een heel goede kans op een Treffersdoelpunt. Timo Pluk, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Maertzdorf legde goed terug op de eveneens in het veld gebrachte Aziz Khalouta. In kansrijke positie schoof die de bal naast het doel. Maar daarna ging het weer mis. Niels Kornelis hield de thuisclub nog een tijdje in de race, maar moest ook capituleren, toen Ricardo Kuijvenhoven de bal in de voeten geschoven kreeg door Jermo Wilsterman: 1-3. En dat was het dan op een steeds kouder Sportpark Zuid.

Klik hier voor de foto’s 

Bekijk hier de samenvatting en reacties: