Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers verrast TEC én zichzelf

TIEL – De verwachtingen waren vooraf niet al te hoog gespannen. Na iedere wedstrijd leek de lijst van geblesseerden langer te worden en het spel in de voorafgaande wedstrijd was niet om naar huis te schrijven geweest. De pessimisten kregen ongelijk. De Treffers bracht TEC in Tiel een verpletterende 4-0 nederlaag toe, en passant daarmee de totale doelpuntenproductie in het seizoen tot dusver met 50% verhogend!

Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam. De Treffers had weliswaar vanaf het begin een veldoverwicht, maar meer dan wat kleine kansjes voor George en Vlijter vielen er niet te noteren. De wedstrijd werd open gebroken, toen Tielenaar Tom van der Neut binnen het eigen strafschopgebied hands maakte. De door scheidsrechter Schaper toegekende penalty werd door Teije ten Den onberispelijk ingeschoten en dat betekende 0-1 in de 35e minuut. De ditmaal in de basis geposteerde Pim Balkestein had er in de 41e minuut uit een vrije trap van Campman zelfs 0-2 van kunnen maken, maar zijn inzet verdween over de lat. Aan de overkant was Niels Kornelis alert op een poging van Ebobo. Na rust deed TEC aanvankelijk moeite om de achterstand weg te werken, maar onder meer Mulder slaagde er niet in om Kornelis te passeren. Toen vervolgens Guido van Rhijn in de 60e minuut het veld met rood moest verlaten na een forse overtreding, was het verzet van de Tielenaren wel gebroken. Nauwelijks tien minuten later verdubbelde Ten Den de score door bij de tweede paal een voorzet van Tjeu Langeveld tot doelpunt te promoveren. En weer tien minuten later liet de voor George ingevallen Maertzdorf TEC-doelman Heemskerk de bal voor de derde keer uit het net vissen. De wedstrijd was daarmee wel gelopen, zeker toen twee minuten later Thomassen door Vlijter werd gelanceerd. Jordy Thomassen omspeelde keeper Heemskerk en maakte er 0-4 van. Een afgetekende en verdiende winst voor een gretiger Treffers, dat daarmee oprukte naar een gedeelde tweede plaats op de ranglijst.