Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS VERGEET IN LISSE TE WINNEN

Het elftal was voor de belangrijke inhaalwedstrijd tegen FC Lisse gewijzigd op een plaats. Bas Hendriks verving de geschorste Robin Janssen. Het verschil op de ranglijst was voorafgaand aan de wedstrijd twee punten in het voordeel van De Treffers. Een zogenaamd ‘zes-puntenduel’ dus. Bij winst kon er iets van afstand genomen worden van de laatste plekken en bij verlies zou het degradatiespook nog steeds in zicht zijn.

De Treffers ging, onder toeziend ook van vele Groesbeekse supporters, voortvarend van start. De aanval werd direct gezocht en hier kwamen ook kansjes uit. Via een corner kon keeper van der Werff de bal niet te pakken krijgen. Helaas ging de vrije kopbal daarna over het doel.

Na een kwartier spelen kregen de Groesbekers de gedroomde start. Goed voorbereidend werk van rechtsback Mees Siers leverde een lage voorzet op die door Niek Versteegen binnengegleden kon worden.

De tegengoal was voor Lisse het startsein om te beginnen met aanvallen. Dit resulteerde niet in kansen maar uiteindelijk wel in de gelijkmaker. Dit was in de 27e minuut en Buijs was de afmaker. Een voorzet kwam terecht bij Vermeulen die de bal terugkopte naar Buijs. Hij liet Niels Kornelis kansloos.

Na het begin van de eerste helft was het einde van de tweede helft ook voor de rood-zwarten. Buijs schreef bijna zijn tweede goal van de avond op zijn naam, ditmaal echter in het (voor hem en FC Lisse) verkeerde doel. Hij schoot de bal bijna in eigen doel.

Vijf minuten voor rust was het bijna voor de tweede maal Niek Versteegen maar keeper van der Werff kon redding brengen.
De laatste kans in de eerste helft was voor de thuisploeg. Een kans werd het echter niet. Een vrije trap op 20 meter werd huizenhoog overgeschoten door Boyd Stevens.
Met het betere spel maar met een 1-1 tussenstand werd de thee opgezocht door de mannen van Anton Janssen.

Direct na rust ging De Treffers door waar het voor rust mee begonnen was. Nog geen minuut na het eerste fluitsignaal van de helft dook Niek Versteegen vrij op voor doelman van der Werff. Niek had zijn vizier niet op scherp staan en schoot de kans over.

De opening was overduidelijk voor De Treffers. Zonder grote kansen maar de duels winnend bleef De Treffers druk naar voren zetten.
Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd FC Lisse wat sterker dan het was. Over het gehele veld was er ontzettend veel strijd op te merken. Lisse trok wat meer uit haar schulp maar tot grote kansen kwam de Bollenstreekploeg niet. Tot de 72e minuut. Rik Vermeulen schoot in kansrijke positie net naast de goal van Niels Kornelis.

Het belang van de wedstrijd werd steeds duidelijker voor beide ploegen. Er was volop strijd en spanning en dit was ook af te zien aan de wedstrijd.

Vijf minuten voor tijd ging een Lissense kopbal naast het doel van Kornelis. Een minuut later schoot van Eeuwijk vanaf 13 meter de bal wel achter Niels Kornelis waardoor de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam.

Het sein voor Anton Janssen om alles of niets te spelen. Nick de Bondt en Dyon Gijzen kwamen in het veld voor Mees Siers en Bas Hendriks. Verder dan een aantal vrije trappen (ver van de goal) kwam de ploeg echter niet.

Het betere van het spel maar in een belangrijk uitduel geen punten pakken. Het overkwam De Treffers. Veel strijd maar geen resultaat. Door deze nederlaag zakt De Treffers een plaats en staat het nu op de veertiende plek. Een veilige plek maar met nog 5 duels te spelen is de voorsprong op een nacompetitieplaats slechts 1 punt. Alle hens aan dek dus voor de mannen van Zuid.