De Treffers speelt knap gelijk tegen De Graafschap

In de vierde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen kreeg De Treffers bezoek van De Graafschap. Met drie overwinningen kende de ploeg van trainer Jan de Jonge tot dusverre een succesvolle oefencampagne. Ook tegen De Graafschap maakten de rood-zwarten, voornamelijk voor rust, een prima indruk.

Bovenliggende partij

De Treffers startte net zoals in vorige oefenwedstrijden voortvarend. Brian Campman mocht na vijf minuten aanleggen voor een vrije trap, maar knalde de bal naast. Het lijkt een kwestie van tijd tot Campman wel weet te scoren uit een vrije trap want hij was in de voorbereiding al vaker dichtbij. In de negende minuut had Gavin Vlijter op aangeven van Teije ten Den de 1-0 op zijn schoen maar helaas schoot hij in het zijnet. De Graafschap kon niet overtuigen en De Treffers maakte daarentegen een goede indruk. Brian Campman haalde de bal vaak op tussen centrale verdedigers Dennis Hettinga en Bryan Sirvania en zo werden er vanuit achteruit prima aanvallen op de mat gelegd. In de 25e minuut verplaatste Ricardo Ippel de bal van de rechterkant naar de linkerkant van het veld. Rick Wouters gaf de bal voor op spits Teije ten Den maar hij kon zijn hoofd net niet goed tegen de bal krijgen. Pas in de 33e minuut werden de gasten een keer gevaarlijk. Een voorzet van de zijkant werd aangeraakt en Niels Kornelis voorkwam met een knappe reflex een tegengoal. Even later kreeg Vlijter, de gevaarlijkste speler in de eerste helft, een prima kans. Op aangeven van Bram Zwanen, en doordat Ifra Sow de bal slim liet gaan, kwam hij oog in oog met de keeper. Vanaf de zestien meter schoot hij echter te zacht in waardoor doelman Vaags de bal vrij makkelijk kon pakken.

Verdediging houdt stand

In de tweede helft startte De Graafschap sterk. De Superboeren beginnen volgende week zaterdag al aan de competitie en trainer Reinier Robbemond zal vast en zeker in de rust hebben gezegd dat het spel in de eerste helft ondermaats was. Er ontstond behoorlijk wat druk op de goal van De Treffers en in de 58e kreeg Gravenberch een grote kans. De spits stuitte echter van dichtbij op doelman Jordy Rondeel, die in de rust Niels Kornelis had afgelost. De Achterhoekse storm ging even liggen, maar laaide weer op toen er twintig minuten voor tijd veelvuldig werd gewisseld. De zojuist ingevallen Verbeek legde de bal klaar voor de eveneens ingevallen Opoku maar hij kopte naast. In de 77e minuut schoot Konings (ook ingevallen) richting het doel maar Dennis Hettinga blokte de bal. De Treffers was ook nog een keer dicht bij een doelpunt. Een schot van Marlon Versteeg werd echter ternauwernood geblokt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Gezien de kansen voor De Treffers in de eerste helft en De Graafschap in de tweede helft, was dit ook wel terecht.

Positief resultaat

Al met al een erg positief resultaat voor De Treffers. In de eerste helft voetbalde De Treffers goed en in de tweede helft lieten de rood-zwarten zien dat de verdediging ook op orde is. Met nog een maand tot de start van de competitie biedt dit perspectief. Aanstaande zaterdag speelt De Treffers om 12:00 uur een oefenwedstrijd op bezoek bij derdedivisionist UNA. Ook komt onze O21 dan in actie tegen de O23 van UNA. De volgende thuiswedstijd staat gepland op zaterdag 7 augustus om 15:00 uur tegen USV Hercules.

Opstelling De Treffers eerste helft: Kornelis • Langeveld, Hettinga, Sirvania, Wouters • Campman, Ippel, Zwanen • Vlijter, Ten Den, Sow

Opstelling De Treffers tweede helft: Rondeel • Langeveld, Hettinga, Sirvania, Wouters (62. Balkestein) • Campman, Ippel (56. Janssen), Versteeg • Vlijter (70. Keizer), Ten Den (78. Verheul), Sow (83. Chilala)

De foto is afkomstig van de site van De Graafschap.