DE TREFFERS SPEELT DOELPUNTLOOS GELIJK IN ALMERE

Jong Almere City FC tegen De Treffers eindigde zaterdag zoals het begon, 0-0. Saai was het echter niet. De Treffers speelde een goede pot maar kon zichzelf niet belonen door met drie punten huiswaarts te keren.

De basiselftal van De Treffers was op één plaats gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd. De te late Joris Janssen moest zijn basisplaats afgeven aan Abel Franssen. Hij speelde centraal achterin een prima pot.

Het eerste kwartier was voor de jong ploeg uit de Flevopolder. Kansen voor Anwar Bensabouh en Jelle Goselink werden, gelukkig voor de ploeg van Anton Janssen, niet benut. Hierna nam De Treffers het initiatief over en dit gaf men ook niet meer uit handen. De eerste kans was voor Pim Balkestein. Hij kopte een afgeslagen corner goed in maar de bal werd van de lijn gehaald. De Treffers bleef de vrije man zoeken en was fel, echter zonder hele grote kansen te creëren. Net voor rust had Coen Maertzdorf nog een kans maar zoals u aan de eindstand kunt zien trof Coen geen doel.

De rust was hectisch in de kantine van Almere. Het was even wachten op koffie maar als je het eenmaal had, had je wel een lekker warm bakje. Vooral het woordje ‘warm’ was belangrijk omdat het op de tribune winderig koud was.

De tweede helft ging de uitploeg wederom op zoek naar de gewenste goal. Telkens was de eindpass, de Almeerse keeper, een Almeers been of gewoon de doelgerichtheid een sta-in-de-weg. Zo kreeg Arda Havar met nog een kwart wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid maar zijn vizier stond niet op scherp. Wouter Op Den Camp vond keeper Grim (zoon van Fred, niet Henk) op zijn weg.
Voor De Treffers telde alleen de goal waardoor er in de laatste minuten van de wedstrijd ook nog wat ruimte werd weggegeven. Hier kon Goselink, nadat hij Niels Kornelis omspeelt had, niet van profiteren. Niels herstelde zich knap en zag nog geen minuut later een bal van de lijn gehaald worden.

Een goede wedstrijd waarin het qua afronding niet mee zat maar het getoonde spel sterkt het groepsgevoel en het gevoel bij de meegereisde supporters. Volgende week zondag spelen we thuis tegen Koninklijke HFC. Hier hopen we het goede spel van zaterdag weer te laten zien.