De Treffers schudt Noordwijk met moeite van zich af

SPORTPARK ZUID – Een massaal veldoverwicht, dat maar karig werd beloond met slechts één doelpunt een kwartier voor tijd. En dan moest De Treffers in de staart van de wedstrijd nog veel energie steken om de gelijkmaker te voorkomen. Waarbij men het geluk aan zijn zijde had, dat scheidsrechter Tunnissen geen strafschop zag in de valpartij van Jesper de Vré in de 89e minuut. “Das Glück des Tüchtigen” zouden ze een paar kilometer verderop zeggen. De Treffers wint overigens wel verdiend met 1-0 van Noordwijk en blijft daardoor deel uitmaken van een kopgroep, die wat meer afstand tot het peloton genomen heeft.

In de eerste minuut al de eerste grote kans voor de thuisploeg. Wouters zette strak voor vanaf links, maar Gavin Vlijter kwam een teenlengte te kort om de score direct te openen. In de tiende minuut een tegenvaller: de niet fit aan de wedstrijd begonnen Bryan Sirvania moest al direct geblesseerd het veld verlaten voor Matthijs van Nispen, die in het vervolg overigens een puike partij speelde. De Treffers probeerde vooral met afstandsschoten doelman Lars Jansen te passeren. Achtereenvolgens Vlijter, Campman en Langeveld slaagden daar echter niet in. Noordwijk probeerde het behalve met vroegtijdig tijd rekken vooral met lange ballen op vuurtoren Emiel Wendt. In de 27e minuut kreeg Treffersdoelman Niels Kornelis zijn eerste vangbal te verwerken, waarmee het overwicht van de gastheren overduidelijk werd aangetoond. Op slag van rust was er een wereldredding van doelman Jansen nodig om te beletten, dat Jordy Thomassen zou scoren. Met een katachtige reactie ranselde hij de bal uit de kruising.

Na de thee (wordt die eigenlijk nog wel gedronken in de kleedkamer?) had Gavin Vlijter zijn ploeg op 1-0 kunnen, neen moeten zetten. Van dichtbij wist hij een voorzet van Oussama Bouyaghlafen niet over de lijn te werken. Met iets meer overtuiging was Noordwijk kansloos geweest; nu kon de verdediging nog op de doellijn redding brengen, nadat Jansen reeds geslagen was. Nu kwam Noordwijk echter ook wat meer aan aanvallen toe. Na een kwartiertje leek Wendt op weg naar de 0-1, maar alleen voor doelman Kornelis slaagde hij er niet in om de Treffersgoalie te passeren. In de 62e minuut leek het thuispubliek te kunnen juichen, toen Jordy Thomassen de bal in de touwen deponeerde, maar helaas, scheidsrechter Tunnissen had hands geconstateerd bij de balaanname. Gelukkig was het iets meer dan tien minuten later wel raak: Campman legde breed op de instormende Tjeu Langeveld en die knalde via een Noordwijker en dus onbereikbaar voor Jansen raak. Noordwijk liet nu het tijd rekken voor wat het was en pompte de bal steeds vaker in het strafschopgebied van de tegenpartij, vertrouwend op een surplus aan lengte. Dat leverde niets op. Maar in de laatste reguliere minuut van de wedstrijd hadden de Noordwijkers wellicht recht op een strafschop, toen De Vré iets te lang werd vastgehouden door Rick Wouters en vervolgens wel erg theatraal tegen de grond ging. De arbiter stond er bovenop en zag er niets in tot opluchting van al wat De Treffers een warm hart toe draagt. En dus werd het duel beslist door dat ene doelpunt van Tjeu Langeveld.