Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS PAKT PUNT IN HAARLEM

In een winderig koud Haarlem heeft De Treffers met 1-1 gelijk gespeeld tegen Koninklijke HFC. Een punt terwijl de concurrentie in de strijd tegen degradatie meerdere punten pakten. Dat was teleurstellend en zo ook de wedstrijd.

Zoals al zo vaak dit seizoen zit het niet mee. Ballen vallen net niet goed en van geluk kan niet gesproken worden. Al had het daar vandaag allemaal weinig mee te maken. De Treffers ging voortvarend van start en zocht direct de aanval. Grote kansen vielen daarbij niet te noteren. Speldenprikken van Boy van de Beek (zijn schot cq. Voorzet ging voorlangs het doel), Coen Maertzdorf (hij haalde goed uit maar zijn schot werd geblokt door de HFC defensie) en Pim Balkestein (na een voorzet van Mees Siers kreeg hij de bal via de kluts net niet goed voor de voeten) waren de momenten in de eerste helft waarin de meeste kans op een doelpunt verscheen.
Iets voor rust gingen Coen en Niek Versteegen in aanval. Vanuit een twee tegen twee situatie kreeg Coen de bal helaas niet bij Niek. Dus hier kon geen speldenprik van gemaakt worden.

Deed HFC dan niets? Jawel. Een vrije trap in de korte hoek werd een gemakkelijke prooi voor Niels Kornelis en een schot van Tim van Soest verdween over de lat, ruim over de lat.

In de tweede helft ging HFC voortvarender van start dan de ploeg van Anton Janssen. Vreemd aangezien er voor HFC niets meer op het spel staat en de Groesbekers alle punten goed kunnen gebruiken in de moeilijke strijd tegen lijfsbehoud.
Nadat een vrije kopkans na een corner onschadelijk werd gemaakt door Niels Kornelis was het in de 56e minuut wel raak. Vanaf een meter of 25 haalde Tim van Soest uit en ondanks dat de bal houdbaar leek, was hij wel doeltreffend, 1-0.
Twee minuten later had het zelfs 2-0 kunnen worden zij het niet dat Cendrino Misidjan redding bracht na een mooie slalom van flankspeler Kevin Sterling.
Alsof code rood voor de rood-zwarte nog niet binnen was gekomen bracht de paal in de 59e minuut redding op een vrije trap van Gert-Jan Tamerus.

Met nog een half uur op de klok haalde Anton Janssen Boy van de Beek van het veld. Boy werd vervangen door Nick de Bondt.
Dezelfde Nick de Bondt was in de 74e minuut belangrijk. Een mooie steekpass van Niek Versteegen op Nick de Bondt werd op waarde geschat. De voorzet van Nick kwam bij Niek uit die doeltreffend uithaalde en de 1-1 op het scorebord bracht.
Drie minuten later had Niek Versteegen een kansje om de 1-2 op het scorebord te zetten. Zijn schotje ging echter voorlangs.

Het bleef bij 1-1 en hiermee schieten de Groesbekers helemaal niets op. Concurrenten AFC, FC Lisse en TEC wonnen alledrie en hierdoor zakt De Treffers een plaats op de ranglijst. De 15e plaats wordt nu bezet en dit betekend aan het einde van het seizoen nacompetitie. Laten we hier nu niet op zitten te wachten…

Volgende week spelen we thuis tegen directe concurrent TEC uit Tiel. Wederom een hele belangrijke maar dit roepen we al een wedstrijd of 10.