Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS ONTSNAPT

Het was geen beste wedstrijd, die met name De Treffers het publiek op Sportpark Zuid voortoverde. En met een 0-2 achterstand bij rust gaven weinigen nog maar een dubbeltje voor het resultaat. Maar zoals de thuisclub het loon van de angst ontving in de eerste helft, zo mocht TEC uit Tiel het zich aanrekenen, dat men de voorsprong in de tweede helft weer kwijt raakte. Door overigens twee magnifieke doelpunten van Robin Janssen resp. Coen Maertzdorf. De Treffers – TEC: 2 – 2.

Het was een zespuntenwedstrijd. Beide ploegen moesten eigenlijk winnen om in ieder geval de strijd om degradatie te ontgaan. Terwijl De Treffers daardoor in zekere zin in een kramp schoot, speelden de Tielenaren met wat meer flair. Met een 0-1 stand na ruim een kwartier op het scorebord. Vanaf links werd de bal voorgezet en de kleine Serhat Koc kopte raak. Kort daarop had het door dom balverlies zelfs zo maar 0-2 kunnen worden. Niels Kornelis was attent op een schot van Vink. In een spaarzame counter wist Niek Versteegen een voorzet van Coen Maertzdorf – weer hij – niet in een doelpunt om te zetten. De roodzwarten misten creativiteit om het de mannen uit Tiel echt moeilijk te maken. Toch had het zo maar gelijk kunnen zijn, als het schot van Nick de Bondt na voorgeven van Maertzdorf niet via doelman  Van der Sman en lat tot hoekschop was verwerkt. Het werd op slag van rust echter geen 1-1, maar 0-2. Klungelig uitverdedigen stelde Koc in staat om opnieuw te scoren, nadat hij de bal overigens met de hand had meegenomen.

Na de thee tapte De Treffers uit een ander vaatje. Met wat omzettingen – Van Riel en Badjeck kwamen er in voor Wouters en Versteegen – slaagden de roodzwarten er in om wat tegengas te geven zonder echt te imponeren. Sterker nog : Sherwin Grot en opnieuw Serhat Koc hadden goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar slaagden daarin niet. En toen een kwartier voor tijd Robin Janssen – de bal ineens vanuit de lucht aannemend – met een strak schot voor de aansluiting zorgde, was het geloof er weer bij de thuisclub. Met drie minuten later de gelijkmaker van Coen Maertzdorf – was het een schot of een voorzet, die bij de tweede paal binnen viel? – tot gevolg. Robin Janssen probeerde het opnieuw met een pegel, die deze keer door doelman Van der Sman wel werd gepareerd. In blessuretijd had De Treffers zelfs de misschien niet verdiende winst kunnen binnen halen. Badjeck mocht in buitenspelpositie doorgaan, maar zag zijn voorzet met de hand onschadelijk gemaakt worden. Scheidsrechter Bronsvoort zag het niet, maar een overwinning zou misschien ook te veel zijn geweest voor een van beide ploegen.