DE TREFFERS NOG NIET VEILIG

Opnieuw wordt er een aanslag gepleegd op de creativiteit van uw verslaggever. In de strijd tegen degradatie verloor De Treffers, dat de punten hard nodig had en heeft, thuis van Excelsior Maassluis, waarvoor niets meer op het spel staat en dat het bovendien moest doen met een uitgedunde selectie, waarin drie jeugdspelers hun entree maakten. De Treffers – Excelsior: 1 – 2.

In de eerste helft van de wedstrijd gebeurde er bijna niets. De eerste hoekschop voor de thuisclub viel te noteren na bijna twintig minuten: Joris Janssen kopte daaruit over doel; de eerste hoekschop voor Excelsior kwam er vijf minuten later. Als verdere wapenfeiten zijn nog te noemen een vrije trap van Boy van de Beek, die door doelman Van Leeuwen goed werd verwerkt en een vrije trap van Kruithof, die tot enige consternatie in het doelgebied leidde.

Na rust werd er van speelhelft gewisseld. Er gebeurde iets meer, maar wel aan de voor De Treffers verkeerde kant. Ontluisterend verdedigen in de 47e minuut leverde een doelpunt voor Excelsior (nog steeds uit Maassluis) op. Dean van Ooijen profiteerde van dit buitenkansje. Er kwam iets meer vuur in het spel van de roodzwarten met de nadruk op iets. Niek Versteegen slaagde er niet in een voorzet van Mees Siers binnen te werken, Joris Janssen kopte naast uit een hoekschop van Boy van de Beek. En zoals bekend: als je ze zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander ze wel. In de 66e minuut vergrootte Niels Redert de voorsprong voor zijn ploeg door de 0 – 2 aan te tekenen. De Treffers kwam nog dichter bij in de 90e minuut door een doelpunt van Joris Janssen, maar dat was te laat om nog een punt uit dit duel te slepen. Geluk bij een ongeluk: ook de concurrenten van de Groesbekers in de strijd om een plek in de nacompetitie (tegen degradatie, dat wel) verloren ook.

Het komt nu aan op de laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen. Aanstaande zaterdag speelt De Treffers in Amsterdam tegen het reeds gedegradeerde De Dijk. Laat de gelijknamige muziekband in het verleden nu net een album te hebben uitgebracht met de treffende titel: Zeven levens!