De Treffers niet goed genoeg

AMSTERDAM – Op een mistig en koud Sportpark Goed Genoeg – wat verloren gelegen tussen de hoge kantoorgebouwen op de Zuidas – verdedigde AFC met verve zijn koppositie tegenover De Treffers. De roodzwarten slaagden er niet in om de tegenstander echt pijn te doen. Cruciaal daarbij was de rode kaart, die aan Ricardo Ippel werd verstrekt in de 70e minuut. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de Amsterdammers. De Treffers blijft derde, maar nu met een wat grotere, maar nog steeds overbrugbare afstand tot de nummers 1 en 2 van de ranglijst.

AFC kwam het beste uit de startblokken. Het was, dat de normaal zo doeltreffende Ignacio zijn vizier niet zuiver had afgesteld, anders was er al na zo’n 20 minuten een 2-0 achterstand te noteren geweest. Eerst knalde de AFC-er op de paal, even later kopte hij in kansrijke positie naast. Daarna was het de beurt aan De Treffers om wat meer evenwicht in het duel te brengen. Brian Campman zette doelman Van Zetten met een gericht schot aan het werk, Gavin Vlijter kon even later minder richting aan zijn inzet geven, die hoog over ging. Tien minuten voor rust kwam AFC toch op voorsprong. Ignacio probeerde het weer eens, doelman Niels Kornelis pareerde, maar op de rebound van Visser – waarbij Ignacio al of niet hinderlijk buitenspel stond – was hij kansloos. De rust kwam met die 1-0 stand. Vijf minuten daarna soleerde Brian Campman op fraaie wijze door de Amsterdamse defensie, maar zijn schot werd door Van Zetten gepakt. De roodzwarten bleven het ijverig proberen, maar het verzet werd door de scheidsrechter gebroken in de 70e minuut. Diep op de Amsterdamse helft onderschepte Ippel op onreglementaire wijze een AFC-counter en dat was voor de man met de fluit, Van Bronsvoort, reden om direct rood te trekken. Tien minuten later werd het duel beslist, toen Campman op ongelukkige wijze de bal uit een voorzet van Jesse in eigen doel werkte: 2-0. Het werd daarmee al met al een zwaar weekend voor de rechtgeaarde (Groesbeekse) voetballiefhebber. Tijd voor de winterstop.