Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers maakt reclame voor zichzelf

SPORTPARK ZUID: Nog geen week in training en dan toch al formidabel tegenstand bieden in een oefenwedstrijd tegen een Franse topclub. De vele toeschouwers konden genieten van een duel, dat het aanzien meer dan waard was. Uiteindelijk trok Lyon met een 2-1 overwinning aan het langste eind, maar wie maalde daarom? 

Met toppers als Lacazette en Lovren in de gelederen was vooraf de verwachting, dat Olympique Lyon de wedstrijd naar zijn hand zou zetten. Maar dat was niet de inzet van de roodzwarten. De eerste 20 minuten waren volledig voor de thuisclub. In de tiende minuut kon Lyon-doelman Lopes zijn hand nog net achter een schot van Willem den Dekker krijgen: de bal sprong vervolgens via de paal het veld weer in. En nauwelijks een minuutje later knalde Ricardo Ippel van afstand op de lat. Bouyaghlafen ontsnapte even later aan de buitenspelval. Hij wachtte iets te lang, zodat zijn poging toch nog onschadelijk gemaakt kon worden. En Tim Waterinkslaagde er – alleen op doelman Lopes afgaande – ook niet in om deze te verschalken. Het had op dat moment dus zo maar 1-0 of 2-0 in het voordeel van De Treffers kunnen staan. Na iets meer dan die eerste 20 minuten kantelde de wedstrijd toch wat. Lyon kreeg wat meer vat op het spel zonder tot echt uitgespeelde scoringskansen te komen. Of het moet het schot van Lacazette in de 37e minuut zijn, dat maar net naast ging. Vijf minuten voor rust had Lyon de score moeten openen. De speler met rugnummer 17 (nummers en namen klopten niet helemaal) gleed door de Treffersdefensie en mikte van dichtbij naast het doel. De eerste helft werd met een allesbehalve gestolen brilstand afgesloten. Daar vermochten ook de roerige fans van Lyon, die toch een hele reis er op hadden zitten, niets aan veranderen.

In de tweede helft zette Leroy Echteld, die intussen ook een baan erbij genomen heeft bij Jong Oranje, er een compleet ander elftal met veel jongelingen neer. Alleen doelman Niels Kornelis behield nog even zijn plek. Maar ook dit team kende geen vrees voor de Franse profs. Sterker nog, in de 47e minuut kwam De Treffers door een feilloos genomen strafschop van Coen Maertzdorf op voorsprong, nadat de doelman Levi Titulaer licht beroerd had en daarvoor wel wat zwaar gestraft werd. De Fransen wisten elkaar nu wat sneller te vinden, maar ook De Treffers liet zich niet onbetuigd. Zo was Torino Huntedichtbij een tweede doelpunt voor de amateurclub op aangeven van Maertzdorf.  In de 70e minuut kwam er dan toch de lang verwachte gelijkmaker van Lyon. Kadewereprofiteerde van mistasten van de net ingevallen doelman Schalks en schoof de bal in het net. Gijs Schalks hield daarna overigens met een paar geweldige reddingen zijn ploeg op de been. En dus mochten de roodzwarten blijven hopen op een nog beter resultaat. Bijvoorbeeld toen Gavin Vlijter in de laatste tien minuten maar liefst twee keer de Franse defensie wist te ontwijken, maar resp. zijn voorzet tot hoekschop verwerkt zag worden en op de doelman stuitte. Het doelpunt viel aan de andere kant, opnieuw door een strafschop waaruit Jeff Reine Adelaide in de 88e minuut zijn ploeg de 2-1 winst bezorgde. En dat was misschien maar goed ook om te voorkomen, dat de verwachtingen voor het nieuwe seizoen al meteen te hoog gespannen zouden zijn!

Na afloop werd er op handtekeningen gejaagd van de Franse beroemdheden op deze Quatorze Juillet. En daarbij bleek de zeer benaderbare trainer Laurent Blanc maar al te graag bereid om met deze en gene op de foto te gaan. En zo kwam er een passende afronding van een geslaagde avond.

Foto’s Thomas Bakker (ProShots)