Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers maakt gehakt van AFC

SPORTPARK ZUID – Eigenlijk hadden de Groesbekers nog medelijden met de Amsterdamse traditieclub. Want als er in de tweede helft even effectief zou zijn omgesprongen met de kansen als in de eerste helft van de wedstrijd, zouden dubbele cijfers binnen handbereik hebben gelegen. Zo groot was het overwicht van De Treffers ten opzichte van AFC. Uiteindelijk bleef het scorebord steken op 5-1, omdat de tegenpartij ook nog een eretreffer gegund werd.

In het begin zag het er nog niet naar uit, dat het een gemakkelijke avond zou worden. Het eerste doelpunt werd na een bliksemsnelle aanval over links zelfs door Curiel van AFC gescoord. Gelukkig had scheidsrechter Winkel hands geconstateerd, zodat dit feest voor de Amsterdammers niet door ging. Maar daarna was het toch al Treffers wat de klok sloeg. In de tiende minuut kon doelman Gijs van Zetten nog een doelpunt voorkomen, toen Jordy Thomassen knap werd vrij gespeeld. Maar vijf minuten later was het wel raak. Een cadeautje. Oussama Bouyaghlafen profiteerde van balverlies in de AFC-achterhoede en kon zo doorlopen om vervolgens de bal in de touwen te knallen. AFC moet toen de kluts kwijt geraakt zijn en die in het verdere verloop van de avond niet meer terug hebben kunnen vinden. In de twintigste minuut vonden Azzedine Dkidak – die een geweldige wedstrijd speelde – en Jordy Thomassen elkaar in een een-twee op links. De scherpe voorzet van laatstgenoemde werd door Willem den Dekker – weer overal te vinden – tot doelpunt gepromoveerd. Weer vijf minuten later was het al 3-0. Bouyaghafen wist een tegenaanval te onderscheppen en passte op Gavin Vlijter. Die gleed niet alleen op snelheid door de Amsterdamse verdediging, maar wist ook de bal knap onder controle te houden. Met een geplaatst schot in doel als resultaat. Deed AFC dan helemaal niets? Jawel, maar de pogingen van Ignacio en Claver waren te onschuldig om Niels Kornelis te verontrusten. Dat mocht met name Claver zich wel aanrekenen, want op korte afstand van doel wist hij de bal toch niet voldoende vaart te geven. De Treffers liet zien hoe het wel moet. In de 38e minuut scoorde Ricardo Ippel op aangeven van Dkidak zijn tweede doelpunt van het seizoen. Nog was de koek niet op. Een vijfde doelpunt voor rust leek onvermijdelijk, toen Bouyaghlafen werd gevloerd en scheidsrechter Winkel naar de penaltystip wees. Willem den Dekker, anders altijd zo trefzeker, schoot echter te zacht in, zodat Van Zetten de bal kon stoppen.

Het was even afwachten hoe het in de tweede helft zou gaan. Benno Nihom, coach van AFC, bracht Splinter de Mooij en Kelvin Platje in het veld. Van De Mooij weten we nog, dat die een wedstrijd kan doen kantelen. Maar niet deze avond. Eigenlijk was na drie minuten de wedstrijd al helemaal gespeeld, toen Gevero Markiet na een forse overtreding op Den Dekker vroegtijdig naar de kleedkamer werd gestuurd. Van Zetten behoedde zijn ploeg aanvankelijk voor een nog grotere nederlaag. Hij wist een kopbal van Bouyaghlafen onder de lat uit te tikken en had ook een antwoord op een venijnige vrije trap van Youri Loen. Maar nog binnen het kwartier kwam dat vijfde doelpunt er toch. Tjeu Langeveld stuurde Gavin Vlijter de diepte in en diens voorzet werd gretig benut door Oussama Bouyaghlafen. Vervolgens werd er aan beide zijden volop gewisseld. Bij De Treffers kwam onder meer Tim Waterink binnen de lijnen. Maar een doelpunt zat er deze keer niet voor hem in, omdat Van Zetten goed het oog hield op zijn doelpogingen. Geen probleem, laat hem maar scoren als het er echt op aan komt! Tien minuten voor tijd verloor de thuisclub even de concentratie. Gladwin Curiel kreeg als gevolg daarvan vrije baan en zorgde door dit buitenkansje voor de eindstand van 5-1. En daar bleef het bij op een avond, waarop De Treffers de beste wedstrijd van het seizoen tot dusver speelde.

Klik hier voor de samenvatting

Foto’s Erich Snijder (ProShots)