DE TREFFERS LAAT WINST GLIPPEN

In Maassluis liet De Treffers in de 92e minuut de winst glippen, toen Excelsior alsnog langszij kwam: 1-1. Met dat resultaat mochten de Groesbekers overigens niet ontevreden zijn, want de beste kansen op de winst waren toch voor de Maassluisers geweest. Maar ja, met de finish in zicht bleef men toch met een wat zuur gevoel zitten.

Misidjan gaf een eerste voorzichtig speldenprikje, maar daarna was de beurt toch aan de thuisclub. Sylla en vervolgens Van den Berg stelden Niels Kornelis op de proef, maar de Treffersdoelman was deze middag ruim 90 minuten onpasseerbaar. Inzetten van Blij en Ouali konden Kornelis ook al niet van zijn stuk brengen. De roodzwarten stelden daar erg weinig tegenover. Pal voor rust werd De Treffers pas weer gevaarlijk. Misidjan bracht de bal bij Coen Maertzdorf, die zijn kunststukje van vorige week probeerde te herhalen. Zijn inzet was bijna nog een prooi voor Lowie van Zundert. De rust kwam met een 0-0 stand.

Na de thee ging Excelsior onverdroten voort met de aanval, maar was het juist de tegenstander, die de score opende. In de 71e minuut pikte Dilivio Hoffman de bal even over de middellijn op en stoomde over links door. Te ver, zo leek het maar uit een onmogelijk lijkende hoek kegelde hij de bal in de touwen. Maassluis probeerde uit alle macht op gelijke hoogte te komen, maar zag tot opluchting van het thuispubliek een hoge bal van Cendrino Misidjan op het dak van het doel vallen. Dat had zo maar de 0-2 kunnen zijn en dan was het over en uit geweest. Nu bleef het tot ver in blessuretijd spannend of De Treffers de drie punten mee naar huis zou kunnen nemen. De ploeg leek na 90 minuten al in excelsis, toen het alsnog mis ging. Een verre uittrap van doelman Van Leeuwen werd doorgekopt en vervolgens kon Vincent v/d Berg met een schuiver door de benen van Niels Kornelis voor de gelijkmaker zorgen. En dus moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt in deze laatste wedstrijd van 2019.