De Treffers kan goede serie geen vervolg geven

De Treffers was de afgelopen weken bezig met een prima reeks. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen en werd eenmaal een gelijkspel behaald. Hoop op een goed resultaat tegen nummer vijf Excelsior Maassluis was derhalve niet ongegrond.

Helaas verloren de rood-zwarten op een zeer winderig sportpark Dijkpolder met 2-0 en op deze nederlaag was weinig af te dingen.

Na een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van erelid Karel Parre van Excelsior Maassluis werd al snel duidelijk dat voetbal door de winderige omstandigheden moeilijk bleek.
In de eerste helft bleef het bij speldenprikjes van beide zijden. Namens de uitploeg werden deze speldenprikjes uitgedeeld door Niek Versteegen (hij kreeg de bal net niet goed onder controle) en Boy van de Beek (hij schoot over).
Excelsior Maassluis was nog het dichtst bij de openingsgoal. Vincent van den Berg kwam voor zijn tegenstander en zijn inzet kon van dichtbij onschadelijk gemaakt worden door Niels Kornelis.

Drie minuten na rust bracht de thuisploeg de voorsprong op het scorebord. Daan Blij ging de zijkant van de zestien meter binnen en krulde het leder in de verre hoek prima binnen. Niels Kornelis was kansloos.
Even daarvoor was diezelfde Blij al dichtbij, hij schoot de bal op de zijkant van de kruising.

De tweede helft was duidelijk voor de thuisploeg. Na de openingstreffer waren er kansen om de voorsprong uit te breiden. Dit gebeurde in de 64e minuut dan ook. Een vrije trap van Kruithof werd in de lange hoek gekopt door Tobias Kleijweg, 2-0. Hiermee was de wedstrijd beslist. De Treffers bleef het uiteraard proberen maar net zoals in de eerste helft waren de speldenprikjes onvoldoende om op het scorebord te komen.

Excelsior Maassluis had daarentegen nog wel wat mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Gelukkig voor de rood-zwarten gebeurde dit niet en bleef de 2-0 op het scorebord.

Voor De Treffers is het zaak om lering te trekken uit de nederlaag en ongestoord verder te gaan met hetgeen het team na de winterstop mee gestart is. Goed voetbal en punten pakken.
De volgende kans hierop is zondag 24 maart als VVSB op bezoek komt.