DE TREFFERS IN SLECHTE DOEN

Afgelopen zondag bewees De Treffers zichzelf geen dienst in de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat VVSB. Weliswaar werd door een bloedeloze 0-0 één punt over gehouden aan het duel, maar het spelpeil was niet om aan te zien. Spelers vonden elkaar met moeite of helemaal niet en fatsoenlijke combinaties waren op de vingers van één hand te tellen. Ook VVSB kon maar met moeite een vuist maken en zo was het publiek de grote verliezer.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen om daarmee het drama in Utrecht te gedenken. Maar ook daarna gebeurde er weinig. Een voorzet van Coen Maertzdorf – die weer de hele rechterkant moest bestrijken – waaide bijna het doel in en uit een hoekschop van Boy van de Beek kopte Joris Janssen maar rakelings naast. Maar dat was het dan ook zo’n beetje. Terwijl de roodzwarten zich toch geen zorgen behoeven te maken over eventuele degradatie, regeerde kennelijk de angst om te verliezen. En eerlijk is eerlijk, dat had ook nog gekund. Een inzet van Vijlbrief verdween voorlangs een leeg doel, een schot van Frans van Niel miste ook de goede richting. Toeschouwers veerden op, toen Brian Sirvania opstoomde en aflegde op Niek Versteegen: diens schot werd door doelman Valk met moeite tot hoekschop verwerkt. Aan de overkant kwamen Bakker en opnieuw Van Niel dicht bij het doel zonder echt gevaarlijk te worden. Het duurde lang voordat het rust was. De linkerkant van het veld leek voor de thuisclub verboden terrein.

Na de thee hetzelfde spelbeeld zij het, dat Abel Franssen eigenlijk had moeten scoren, toen de bal stil viel in het strafschopgebied uit een vrije trap van Boy van de Beek. Valk kon op zijn inzetje echter gemakkelijk redding brengen. Daarvoor was er twintig minuten niets gebeurd, dat het vermelden waard was. Coen Maertzdorf leek de score nog te gaan openen, toen zijn lob via een tegenstander bijna onder de lat plofte, maar opnieuw was Valk alert. Vervolgens moest Niels Kornelis nog een paar keer handelend optreden om in ieder geval het gelijkspel veilig te stellen. En dus bleef het 0-0.