DE TREFFERS HERVAT COMPETITIE MET OVERWINNING

De Treffers is de competitie na de winterstop goed begonnen. Thuis werd met 3-1 van Jong Sparta gewonnen. Nieuweling Lowie van Zundert bleek een aanwinst in de spits, maar de show werd gestolen door Coen Maertzdorf, die startend vanaf eigen helft een aantal tegenstanders verschalkte, vervolgens scoorde en daarmee het bevrijdende derde doelpunt voor zijn rekening nam.

Sparta startte furieus. Binnen vijf minuten kwamen de Rotterdammers drie keer dreigend voor doel. Maar gelukkig ging deze storm net zo snel liggen als ze was opgestoken zonder voor de roodzwarten schade aan te richten. En toen viel al in de achtste minuut het doelpunt aan de andere kant. Coen Maertzdorf ging goed door op rechts, zijn voorzet werd slordig beoordeeld door de Spartaanse verdediging, waardoor de bal bij Lowie van Zundert terecht kwam. Die bediende vervolgens de weer fitte Niek Versteegen, die met een bekeken schot doelman Lipman kansloos liet. Een kwartiertje later werd het zelfs 2-0. Van Zundert ging nog achter een kansloos lijkende bal aan en verdiende daarmee een hoekschop. En uit die hoekschop, genomen door Boy van de Beek, scoorde diezelfde Lowie van Zundert. Liet Jong Sparta dan helemaal niets meer zien? Jawel hoor, maar sterke momenten werden afgewisseld door zwakke momenten, waarop de Rotterdammers weer kinderlijk de bal verloren. Zou het toch iets te maken hebben met het feit, dat de jeugd niet meer gewend is op echt gras te voetballen, zoals trainer Van Rijsdijk na afloop hard oordeelde? Niels Kornelis, weer op doel staande, hoefde slechts een keer in actie te komen op een inzet van Youri de Winter. Maar aan de overkant had ook Boy van de Beek zo maar kunnen scoren, als doelman Lipman zijn inzet niet tot corner had kunnen verwerken.

De eerste, de beste kans in de tweede helft was na een klein kwartier opnieuw voor De Treffers. Van Zundert zette voor en Niek Versteegen kopte in vrijstaande positie finaal mis. Vijf minuten later waaide de bal uit een hoekschop van Van de Beek bijna in doel, maar Lipman kon nog net redding brengen. Omdat de Groesbekers weigerden de hen geboden kansen te benutten, werd het na 65 minuten toch weer spannend, toen Gianni dos Santos in de kluts voor de aansluitingstreffer zorgde. De Spartanen drukten door, maar lieten daardoor achterin ook gaten vallen. En zo kon Niek Versteegen, aangespeeld door Coen Maertzdorf, ineens vrij voor doel opduiken. Een scoringskans werd hem ontnomen doordat Daan van Unen hem ten val bracht. Van Unen kon daarop na een rode kaart van de goed leidende scheidsrechter Smit voortijdig naar de kleedkamer vertrekken. Ook met een man minder wist Sparta de tegenstander nog in verlegenheid te brengen en de roodzwarten hadden over geluk niet te klagen toen een vrije trap op de tweede paal uiteen spatte en de bal weer in het veld terug stuiterde. In de 84e minuut maakte Maertzdorf aan alle onzekerheid een einde door met de reeds gememoreerde geweldige actie voor 3-1 te zorgen. In de 90e minuut zorgde invaller Jankovic nog voor een spannend moment: zijn voorzet kreeg via de vingertoppen van Lipman en de lat niet de verdiende beloning. Met de nu behaalde overwinning wist De Treffers de afstand tot de onderste plaatsen toch weer wat te vergroten. Er wachten nu twee zware uitwedstrijden tegen resp. Koninklijke HFC en Katwijk. Maar het vertoonde spel geeft vertrouwen!