Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers gooit eigen glazen in

SPORTPARK ZUID – Er leek geen vuiltje aan de lucht. Het vooraf als Angstgegner bestempelde Rijnsburgse Boys leek geen partij voor De Treffers in het eerste deel van de wedstrijd. En toen werd Niels Kornelis het veld uit gestuurd na een wilde charge op Delano Asante. Vervolgens hielden de Groesbekers het met een man minder nog lang vol, maar werd het uiteindelijk 1-2 voor de mannen uit Rijnsburg. Zo jammer!

Het gevaarlijkste wapen van De Treffers was de snelheid van Gavin Vlijter. Nadat deze door Jordy Thomassen al eens vrij voor doel werd gezet, maar op doelman Zonneveld stuitte, gasf hij de tweede keer een messcherpe voorzet af, die door Willem den Dekker binnen werd geknald. De wedstrijd was amper 12 minuten oud. Vervolgens werd het wat rommelig, waarbij de thuisclub nog steeds de overhand had. Een schot van Bouyaghlafen, dat Zonneveld wist te pareren, was daarvan het meest uitgesproken voorbeeld. Na 35 minuten brak het wat overmoedige spel van de roodzwarten hen op. Balverlies op de zestien van de tegenpartij luidde een bliksemsnelle uitval van Rijnsburgse Boys in. Niels Kornelis wist niets beters te doen dan Asante onderuit te halen. Met een terechte rode kaart van scheidsrechter Stan Teuben tot gevolg. Leeroy Echteld moest een aantal omzettingen plegen. Jordy Thomassen ging eruit om plaats te maken voor reservedoelman Abdel el Ouazzane. Het betekende noodgedwongen, dat de angel uit het spel werd gehaald. De rust kwam met nog steeds een 1-0 voorsprong voor De Treffers.

In de tweede helft ging Rijnsburgse Boys vanzelfsprekend druk zetten. De mannen uit de gemeente Katwijk – dat dus drie tweede divisieclubs telt! – hadden voor de gelijkmaker echter een vrije trap nodig, die door Teuben pas in een laat stadium werd toegekend. Vanaf een plek een eindje uit de hoek van het strafschopgebied slingerde Zeldenrust de bal voor doel, waar na een wat onoverzichtelijke scrimmage Bram Ros het leder over de lijn werkte. Iedereen verwachtte nu, dat de Rijnsburgers er overheen zouden gaan, maar het tegendeel was vooralsnog het geval. De beste kansen waren voor De Treffers! Dkidak knalde de bal in het zijnet uit een pass van de sterk invallende Daan van Hees. Een daverend schot van Tjeu Langeveld ging maar net over de lat. En Gavin Vlijter had een paar keer kunnen, neen minstens een keer moeten scoren. In de 79e minuut kon hij een door hemzelf opgezette rush niet doeltreffend afronden, vier minuten later schoot hij wild over nadat hij door Dkidak knap vrij voor doel was gezet. En dan treedt een oude en nog steeds geldende voetbalwet in werking: als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenpartij dat wel. In de 84e minuut wist Jordy Hilterman een scherpe voorzet van Jongeneelen op waarde te schatten. Hij kopte de bal achter Ouazzane in doel. De Treffers bleef vechten voor een beter resultaat en Zonneveld moest zich nog een keer strekken om een opnieuw hard schot van Tjeu Langeveld tot hoekschop te verwerken. Maar het bleef 1-2 en dus gingen de punten terug naar Rijnsburg.