DE TREFFERS GELIJKWAARDIG AAN IJSSELMEERVOGELS

SPORTPARK ZUID – Natuurlijk, na afloop overheerste aanvankelijk de teleurstelling, omdat De Treffers in blessuretijd de zege nog ontglipte. Maar al met al was het 3-3 gelijkspel tegen koploper IJsselmeervogels wel een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Niet alleen het resultaat, maar ook het vertoonde spel in een alleszins aantrekkelijke wedstrijd moet de roodzwarten tevreden hebben gestemd.

De Treffers startte overdonderend. Nadat Lowie van Zundert na een goede balaanname al in vrije positie naast had geschoten, was het vanuit de eerste de beste vrije trap voor de thuisclub wel raak in de derde minuut. Cendrino Misidjan kopte op aangeven van Boy van de Beek knalhard de 1-0 binnen. Dilivio Hoffman had vervolgens pech, dat hij een voorzet van Wilsterman op een haar na miste. Binnen het kwartier maakten de Spakenburgers echter alweer gelijk. Uit een wat discutabel toegekende vrije trap vanwege een vermeende overtreding op Danny van den Meiracker bediende Mike van de Laar de volledig vrijstaande Sanny Monteiro, die eveneens met het hoofd voor 1-1 zorgde. Het spel bleef daarna op en neer gaan en dat moet voor de neutrale toeschouwer een aantrekkelijk beeld opgeleverd hebben. Van de Meiracker was dichtbij een voorsprong voor de Vogels, maar zijn kopbal ging via de lat over doel. En doelman Schaap was aan de overkant erg attent, toen hij een vliegend schot van Dilivio Hoffman uit de kruising tikte. De rust leek met een gelijke stand bereikt te gaan worden, totdat in de 43e minuut de Treffersverdediging in de fout ging. Monteiro bracht de bal voor de pot, Niels Kornelis kwam wat weifelend uit en Van de Meiracker zag kans om het leder over hem heen in doel te koppen: 1-2. In de rust moest Timo Pluk, die op het middenveld een verdienstelijke prestatie had neergezet, helaas gewisseld worden vanwege een hamstringblessure. Voor hem kwam Tjeu Langeveld binnen de lijnen. In de tweede helft lieten de Groesbekers zien, dat ze geen angst behoeven te hebben voor de koploper. Doelman Schaap had geluk, dat een inzet van Boy van de Beek op zijn lichaam belandde, maar in de 54e minuut was het weer Misidjan, die weer met een kopbal uit een hoekschop van Van de Beek de gelijkmaker aantekende. Ook de tweede helft was de moeite van het aanzien waard. Hoffman stuitte op de doelman, Olijfveld schoot geheel vrijstaand naast. En toen kwam De Treffers tien minuten voor tijd toch weer op voorsprong. De voor Van Zundert ingevallen Khalouta had goed naar de eerder gemaakte doelpunten gekeken en kopte uit een hoekschop de 3-2 binnen. IJsselmeervogels zette vervolgens ontzettend veel druk om de achterstand ongedaan te maken. Dat leek niet te gaan lukken, totdat ver in blessuretijd de tot dan vrijwel onzichtbare El Azzouti een door Van de Meiracker doorgekopte bal op waarde wist te schatten. Van dichtbij schoot hij de 3-3 binnen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd, dat met de voet werd gemaakt. Daarna moest Niels Kornelis nog een tweetal keren uitstekend pareren om een zelfs dreigende nederlaag te voorkomen. Maar dat zou beslist onverdiend zijn geweest.