Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers door naar tweede ronde KNVB beker

SPORTPARK ZUID – In hetzelfde moordende tempo, dat een paar dagen eerder in de competitie was vertoond, liet De Treffers er onder het toeziend oog van iemand van Wolverhampton Wanderers (“your wingbacks are reallyfast”) en op een veld, dat er door toedoen van de onvolprezen maandagploeg weer keurig bij lag, ook tegen UNA geen misverstand over ontstaan wie de sterkste was. De club uit de derde divisie werd met een 4-0 nederlaag terug naar Veldhoven gestuurd.

De roodzwarten waren uit op een snel doelpunt, maar slaagden daarin vooralsnog niet. In de vijfde minuut werd Gavin Vlijter gelanceerd, maar in de een-op-een situatie bleef UNA-doelman Petar Stoskovic overeind. Even later leek dat doelpunt er wel te komen. Jordy Thomassen kopte raak uit een vrije trap van de weer sterk opererende Azzedine Dkidak. Dat bleek echter gebeurd te zijn vanuit buitenspelpositie. De aanvalsgolven bleven komen, maar óf het vizier stond niet goed afgesteld (kopbal Joppen) óf doelman Stoskovic kon nog redding brengen (schot Oussama Bouyaghlafen). In de 25eminuut was echter ook hij kansloos. Ricardo Ippel wipte de bal over de verdediging, Gavin Vlijter bereikte met een scherpe voorzet Willem den Dekker en die liet dit buitenkansje niet onbenut. De rust leek met een minimale voorsprong voor de thuisclub bereikt te worden, maar daar dacht Jordy Thomassen anders over. Na een scrimmage voor doel, waar een buitenspelluchtje aan hing, verraste hij de UNA-verdediging met een laag schot in de verre hoek: 2-0.

UNA gaf zich anders dan eerder Excelsior Maassluis na rust nog niet gewonnen en dat was zeker te prijzen in de Veldhovenaren uit Zeelst. Een rush langs de achterlijn werd afgesloten met een schot op de paal, dat een voor UNA beter lot had verdiend. Tien minuten in de tweede helft werd echter aan alle mogelijk nog bestaande onzekerheid een eind gemaakt. De ingevallen Yassin Hamdi – wat was het weer een genot om hem te zien! – zette met een steekpass Gavin Vlijtervrij voor doel en die liet met een hard en laag schot deze keer doelman Stoskovic kansloos. UNA kwam er nog een keer uit met een doelpoging van Brian Boogers, die door Niels Kornelis ternauwernood over de lat werd gewerkt, maar overigens was het toch weer allemaal roodzwart wat de klok sloeg. En dat tot frustratie van Jeroen van Schoonhoven, die na twee minuten in het veld te zijn er alweer uit moest met een rode kaart, omdat hij Yassin Hamdi van achter onderuit schopte. Pogingen van Bouyaghlafen, Vlijter en Hamdi om de score verder te verhogen leken op niets uit te lopen. Het vierde doelpunt kwam er toch in de 89e minuut. De ingevallen Coen Maertzdorf bediende Gavin Vlijter op maat en diens inzet werd bij de tweede paal door Torino M.S. Hunte in doel gewerkt. Scheidsrechter Vos besloot vrij snel daarna tot een laatste fluitsignaal. En daarmee heeft De Treffers opnieuw de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. En nu maar hopen, dat er wordt geloot tegen Ajax of een andere amateurclub!

Klik hier voor de samenvatting van ESPN

Kijk hieronder voor een mooie foto reportage van Jan Peters