DE TREFFERS DOET NIET ONDER VOOR AFC

Een prima begin na de winterstop. De Treffers hield regerend kampioen AFC in Amsterdam op een alleszins verdiend gelijkspel. Met iets meer geluk hadden de Groesbekers het duel zelfs winnend kunnen afsluiten, maar in de 88e minuut kwam AFC via een strafschop toch aan een verdiend punt. Eindstand 2-2 in een wedstrijd met twee bizarre rode kaarten aan het eind voor de Amsterdammers.

De start zag er niet goed uit voor de mannen van Jan de Jonge. In de achtste minuut al kwam AFC op 1-0, toen Kenny Teijsse door het midden wel erg gemakkelijk mocht afronden. Maar De Treffers liet zich daardoor niet uit het veld slaan en zocht de aanval. Toen Lowie van Zundert drie minuten later al op de hak getrapt werd, mocht Boy van de Beek vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgen. En dat deed hij op zijn vertrouwde manier: loeihard. De wedstrijd was stevig, maar niet onsportief. Met één uitzondering toen Linthorst bij een veelbelovende uitbraak van Lowie van Zundert op zijn enkels mikte. Met een gele kaart mocht Linthorst, terug na een lange blessure, zich nog gelukkig prijzen. De straf kwam toch wel, want uit de toegekende en door Van de Beek genomen vrije trap scoorde Cendrino Misidjan met het hoofd de 1-2. Niels Kornelis zorgde er voor, dat die stand tot de rust gehandhaafd bleef door een kopbal van Markiet in de 43e minuut uit doel te tikken. In de tweede helft waren de beste kansen om te scoren en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien voor De Treffers. Wilsterman mikte op de paal en Dilivio Hoffman had feitelijk moeten scoren uit een tegenstoot na een vergeefs verzoek van AFC’ers om een strafschop. Op het cruciale moment gleed hij uit en daarmee bleef het spannend. Want de thuisploeg verhoogde de druk. Maar tot de 87e minuut bleef dat zonder resultaat. Linthorst werd aan zijn arm vast gehouden bij een volgende scrimmage voor Treffersdoel en ook dat leverde en nu voor AFC een strafschop op. En die werd benut door Milan Hoek: 2-2. Nog was het niet afgelopen, maar de apotheose was wel erg verrassend. Bij een uittrap van Kornelis nam Linthorst een slokje water uit de bidon van de Trefferskeeper. Kennelijk staat daar een straf op. Het betekende de tweede gele en daarmee een rode kaart voor de AFC’er. Ignacio begreep dat niet en bleef dat bij scheidsrechter Schaper zodanig niet begrijpen, dat hij eerst geel en vervolgens rood voor ogen kreeg getoverd. AFC eindigde dus met 9 man, maar hield het overigens welverdiende punt wel overeind.