Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS BEVECHT ZEGE IN STORMACHTIGE WEDSTRIJD

Terwijl storm Dennis zich al aankondigde op een winderig Sportpark Zuid, leverden De Treffers en ASWH veel strijd om de zege. Veel strijd, veel hoog, maar niet al te veel hoogstaand voetbal. Uiteindelijk gingen de Groesbekers als boven liggende partij terecht met de winst aan de haal. De Treffers – ASWH : 3-1.

Bij de aftrap door de pupil van de week was ook prins Ummenie met zijn gevolg present. Onder het toeziend oog van deze hoogwaardigheidsbekleders zorgden de Hendrik-Ido-Ambachters voor het eerste gevaar. De inzet van David Almeida werd maar ternauwernood gemist door de inkomende Jesper van den Bosch, anders was het in de tweede minuut al 0-1 geweest. Achteraf bleek het een van de weinige momenten, waarin de gasten echt gevaarlijk waren. Overigens verscheen ook De Treffers slechts sporadisch voor het vijandelijke doel. De wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten. Veel duels, weinig vloeiende combinaties. Na ruim twintig minuten leek Lowie van Zundert voor zijn dertiende doelpunt te gaan. De bal werd ingebracht door Joris Janssen – een goede vervanger voor de twee wedstrijden geschorste Gino van den Berg – en Van Zundert  nam knap aan, maar hij kreeg het leder niet snel genoeg onder controle, waardoor de verdediging van ASWH kon opruimen. Het was wel een moment, dat een sterkere fase voor De Treffers inluidde. Van Zundert kreeg uit een hoekschop van Boy van de Beek de kans om in te koppen (te zacht), Bryan Sirvania probeerde het met een afstandsschot (bal in handen van doelman Janssen). In de 36e minuut was het wel raak. De passeerbeweging van Lowie van Zundert was een pareltje, zijn pass op Bo van Essen was van hetzelfde gehalte, waarna Van Essen naar binnen trekkend met een prima schot de 1-0 aantekende. De Treffers ging op jacht naar verdubbeling van de voorsprong, maar kreeg in de blessuretijd van de eerste helft juist het lid op de neus. Uit de eerste hoekschop, die ASWH in deze wedstrijd te nemen kreeg, frommelde Lars Borsscha uiteindelijk de bal over de doellijn volgens de grensrechter. Deze tegenvaller leek de thuisclub na rust weinig te deren. Coen Maertzdorf leverde al een prima voorzet af, die door achtereenvolgens Joey Dekkers en Bo van Essen niet op waarde werd geschat. In de 62e minuut kwamen de roodzwarten toch weer op voorsprong. Uit een hoekschop van Boy van de Beek natuurlijk schoot Lowie van Zundert op doel en gaf Dennis Janssen uiteindelijk het beslissende tikje. In de laatste fase werd de moegestreden Bo van Essen vervangen door Dilivio Hoffman, die zijn visitekaartje maar weer eens af gaf. Op volle snelheid viel hij binnen het strafschopgebied in een duel om de bal. Penalty, zo oordeelde scheidsrechter De Winter. Een wat zware straf, nadat hij een eerdere overduidelijke handsbal over het hoofd had gezien. Boy van de Beek pakte uit en zorgde vijf minuten voor tijd vanaf de penaltystip voor de beslissende 3-1. De Treffers kan met een gerust hart carnaval gaan vieren. Ummenie was al vertrokken.