Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Daan Klösters en Jan Wijers grote winnaars van KKZ Open 2018!

Op 29-12 jongstleden vond alweer voor de 4e keer het prestigieuze open toernooi van onze kaartclub plaats. Dat het inmiddels een toernooi met aanzien is dat iedereen graag een keer gewonnen wil hebben, heeft de organisatie geweten. Het aantal inschrijvingen oversteeg de (veel te hoge) verwachtingen, echter met wat kunst- en vliegwerk wist men uiteindelijk toch alles in goede banen te leiden.

De organisatie had er zin in. Liefst 70 deelnemers hadden zich opgegeven om te strijden voor de felbegeerde wisselbekers en het wederom te verdelen prijzengeld. Nadat Jos eerst het alarm van het complex had gesloopt en Eric anderhalf uur te laat arriveerde, konden de mannen beginnen met de inrichting en aankleding van de zaal (het is inmiddels zo’n sportief evenement geworden, dat we niet meer kunnen spreken van een kantine). Antoinette had de catering al keurig voorbereid en voorzag de mannen van koffie en goede adviezen. Ondanks dat de houtnerfstructuren van de aan elkaar geplaatste tafels niet op elkaar aansloten, was de organisatie tevreden met het resultaat: ze waren er klaar voor!

Op een enkeling die te laat was en wat erg late afmeldingen na, waren de meeste deelnemers netjes op tijd aanwezig. Zoals te doen gebruikelijk ontstond er een gezellig weerzien tussen bekenden die elkaar niet meer al te vaak zien in het huidige drukke leven. Onder het genot van een bak koffie en thee werd er lustig op los “geouwehoerd”, e.e.a. in afwachting van de loting. Doordat de loting vanwege (te) late afmeldingen iets langer op zich liet wachten, konden sommigen hun zenuwen niet meer helemaal de baas en werden ongeduldig. Bram ging onverstoord verder, trok zich niets aan van de commotie en zorgde uiteindelijk voor een prachtige loting.

Nadat presentator Henri Thissen een woord van welkom tot iedereen richtte en de spelregels had uitgelegd, kon het toernooi beginnen. Er werd zeer fanatiek gestreden, maar daar waar de organisatie ruim voldoende mensen had ingeschakeld om toe te zien op de spelregels, bleek dat ze de handen meer dan vol hadden aan het rondbrengen van consumpties (vanzelfsprekend sportdrankjes). Na 4 rondes van 40 minuten waren er uiteindelijk 8 mensen die de 2 verschillende finales bereikten. Bij het Harten Jagen waren dat Hem Wijers, Jan Wijers, Patrick Jacobs en JoeyStekhuizen. Bij het knoesten ging de finale tussen Rob van Breemen, Daan Klösters, Huub Thijssen en Marcel Rutten. Daar waar Daan eerder al alle poulewedstrijden had gewonnen, was ook de finale een prooi voor hem. Bij het Harten Jagen was de spanning te snijden en deze finale duurde dan ook wat langer. Uiteindelijk kwam Jan als winnaar uit de bus en versloeg daarmee gelijk zijn broer en clubkampioen van 2018 in een rechtstreeks treffen. Jan werd vervolgens door de organisatie verplicht lid te worden van de KKZ, maar dat terzijde.

Reeds tegen het einde van de laatste finale werd het buffet geopend en de heerlijke broodjes beenham (en later frikandellen en kroketten) vlogen eruit. Inmiddels waren er ook al lootjes verkocht door de organisatie, aangezien ze probeerden enigszins uit de kosten te komen. Een anonieme sponsor stelde een diner voor 2 bij de Wolfsberg ter beschikking en gezien de enorme bereidwilligheid tot kopen van loten, besloot de organisatie ook nog 2 geldprijzen te verloten. Na de trekking van de loterij werden de toernooiwinnaars gehuldigd door de sponsoren van de wisselbekers, te weten: Kosman Bouwbedrijf vertegenwoordigd door Gerrie Kosman en Gebroeders Kersten H&H Timmerwerken vertegenwoordigd door Dien Haerkens. Het was inmiddels tijd geworden om over te gaan van sportdrank naar een pilsje en dus ging de gezelligheid nog tot in de vroege uurtjes door.

Wij willen Antoinette en Puck bedanken voor de goede zorgen en Hans Kersten en Gerrie Kosman voor de prijzen. Uiteraard ook dank aan de sponsor van het diner, waarvan de naam bij ons uiteraard bekend is. Verder danken wij Henri voor de presentatie en alle spelers voor de ontzettend sportieve en gezellige avond. Wij hopen van harte jullie volgend jaar wederom te mogen verwelkomen.

PS: 26-5-2019 komt steeds dichterbij, blok deze datum in je agenda om niets van dit (kaart)spektakel te missen!

Wij wensen iedereen een fantastisch en gezond 2019. Bestuur KKZ!