Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Contracten sterkhouders opengebroken

Ze lagen reeds vast voor het aankomende seizoen maar zowel Gino van den Berg als Bryan Sirvania plakken er alvast een jaartje bij. Dit houdt in dat beide mannen tot en met het einde van het seizoen 2022/2023 in het rood-zwart zullen spelen.

Sterkhouders in de verdediging, rotsen in de branding. Hoe u het ook wil noemen maar het lijkt alsof Gino en Bryan al jaren met elkaar spelen. Dit terwijl het in werkelijkheid pas vanaf het seizoen 2019/2020 is. Een korte tijd waarin beide mannen een flinke klik met elkaar opgebouwd hebben.
“We vullen elkaar goed aan en er is vanaf het begin een goede samenwerking”, geeft Bryan aan.
“Het klikt gewoon. We kunnen veel van elkaar leren en we weten waarin we samen stappen moeten maken en werken hier ook hard aan”, vult Gino tevreden aan.

Voor Bryan betekent de verlenging dat hij in totaal minimaal zeven seizoenen in het eerste elftal op sportpark Zuid actief zal zijn. Voor iemand van 21 jaar een zeer uitzonderlijke prestatie.
Gino (23) kwam in 2019 over van Jong Cambuur en wist zich in rap tempo onmisbaar te maken in het hart van de Groesbeekse defensie. Dit resulteerde vorig seizoen in de uitverkiezing van Speler van het Jaar bij De Treffers.

Gino met ‘Speler van het Jaar’ bokaal

“Dat heb ik nooit zien aankomen. Ik ben alleen bezig met hard werken en duels winnen maar dit is echt een heel trots moment voor me.”

De verlengingen voelen voor zowel Bryan als Gino erg goed temeer omdat het rust geeft voor de aankomende seizoenen. “Laat mij maar bezig zijn met het voetbal en zo min mogelijk randzaken hebben. Deze verlenging zorgt ervoor dat ik me helemaal kan focussen op de aankomende seizoenen.” Voorgaande woorden van Bryan worden onderstreept door Gino met als toevoeging: “Dit is ook een teken van vertrouwen wat de club in ons heeft. Toen de club kwam over de verlenging hoefde ik dan ook niet lang na te denken.”

“Vanaf het allereerste gesprek in 2019 heb ik een goed gevoel gehad bij de club. Ik voel me thuis en alles geeft me een vertrouwd gevoel. Dit gevoel is nooit weggegaan. De visie van de club spreekt me ook echt aan en daarnaast speel ik nu voor een trotse familieclub waarbij de supporters heel betrokken zijn bij de club. Dat is voor mij echt heel veel waard”, geeft Gino tevreden aan.
“De Treffers is voor mij de ideale club. Dichtbij, vertrouwen, goede sfeer binnen de club en ons team en daarnaast is alles tot in de puntjes geregeld. Nee, ik zit prima en waarom zou ik aan een andere club denken als je het zo goed hebt?”, stelt Bryan de wedervraag.

Bryan Sirvania in actie tegen AFC

Wat beide mannen de mooiste wedstrijd vinden is verschillend qua antwoord maar niet qua essentie. Beiden gaan voor veel publiek en spanning maar komen op een andere wedstrijd uit.
Gino: “FC Twente thuis voor de beker vond ik heel erg mooi. We verloren met 0-2 door twee identieke goals maar mijn directe tegenstander kwam niet echt in het spel voor. Daarnaast zijn bekerwedstrijden altijd speciaal.”
Bryan: “De bekerwedstrijd tegen Twente was inderdaad mooi maar als ik nog een wedstrijd moet noemen dan is het Achilles’29 uit. Die wedstrijd verloren we maar door alle geledingen heen werd duidelijk hoeveel de wedstrijd betekende voor de club en supporters. Het was een open wedstrijd die heel beladen was, helaas met een negatief resultaat.”
Op de vraag waarom Bryan niet voor de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 kiest antwoord hij lachend: “Toen speelde ik niet dus die heb ik alleen van de zijlijn juichend meegemaakt.”

De verlengers kijken uit naar een seizoen met publiek en zonder corona. “Alles geven in het veld, duels winnen en gezellig afsluiten in de kantine”, sluiten ze gezamenlijk af.
U begrijpt dat we ons daar alleen maar bij aan kunnen sluiten.

We wensen Bryan en Gino veel succes toe en zijn blij met het openbreken van de contracten.

Bryan en Gino in actie tegen FC Den Bosch. Copyright BSR Agency.