Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Cedric Badjeck maakt overstap naar De Treffers

Met de komst van spits Cedric Badjeck is de selectie van De Treffers zo goed als rond.
De 22-jarige rechtsbenige centrumspits kwam vorig seizoen uit voor Excelsior Rotterdam. Hier speelde Cedric sinds de winterstop in het seizoen 2015-2016.

Excelsior nam Cedric over van FC Utrecht. Bij de club uit de Domstad maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie. In de wedstrijd tegen Excelsior (30 maart 2012) viel hij in de 81e minuut in voor Lars Veldwijk. In Utrecht verdiende Cedric Badjeck een contract voor drie jaar.
In de B-jeugd van FC Utrecht ontving Cedric de prijs voor beste B-speler in Nederland. Voordat hij in de jeugd van FC Utrecht terecht kwam speelde Cedric in de jeugd voor IJFC.

Cedric Badjeck speelde twaalf keer in de eredivisie waarin hij één goal en 308 minuten maakte. Vijf duels voor Excelsior en zeven duels voor FC Utrecht.
De goal maakte Cedric op 22 december 2013 in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Namens FC Utrecht maakte hij in de vierde minuut de openingstreffer. Helaas ging de wedstrijd met 2-1 verloren.

“Mijn contract bij Excelsior liep af en voor mij is het heel belangrijk dat ik nu aan spelen toekom. Dan kan ik laten zien wat ik in huis heb. Na de kennismaking bij De Treffers was voor mij de keuze heel gemakkelijk. Ik vond alles positief en de club en ik passen goed bij elkaar”, geeft Cedric aan.
De ambitie voor Cedric is dit seizoen om belangrijk te zijn voor het team en veel minuten te maken.

“In de jeugd heb ik meerdere keren tegen Nick de Bondt gespeeld. Leuk dat ik nu samen met hem ga voetballen in dit mooie team.”

Henk Grim is blij met de komst van Cedric Badjeck. “Cedric stond al op onze scoutingslijst. Hij woonde in Rotterdam en gaat in Arnhem wonen. Daardoor werd Cedric interessant voor ons,” aldus de hoofdscout van De Treffers. “Cedric is een lopende spits en kan daarnaast ook nog op de flanken. Door de goede samenwerking met Michael Jansen (Wasserman Nederlands Management) was alles snel in kannen en kruiken. Met de komst van Cedric is de selectie zo goed als rond. Natuurlijk blijven we ons oriënteren op buitenkansjes, maar dat doen we altijd.”

We wensen Cedric veel plezier en succes op Zuid!