Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Bestuursupdate Corona

Beste leden,

We zien dat Nederland steeds verder uit de coronacrisis komt. We zien de signalen over het afnemend aantal besmettingen en mensen die vanwege het virus in ziekenhuizen worden opgenomen. Maar er zijn nog de nodige stappen te zetten. Onze regering heeft daarom, als tweede stap in haar heropeningsplan, vanaf woensdag 19 mei weer een aantal nieuwe verruimingen doorgevoerd. Die zijn ook van invloed op de leden van sportverenigingen. Wat is er veranderd?

Samen trainen en onderling spelen
Voetballers vanaf 27 jaar kunnen vanaf komende woensdag buiten weer in groepsverband voetballen. Helaas geldt voor deze groep spelers nog steeds de 1,5 meter afstand tijdens trainingen en onderlinge wedstrijden en een maximale groepsgrootte van dertig personen. De KNVB is in gesprek met het kabinet over de versoepelingen in stap drie van het heropeningsplan. Daarbij wordt gevraagd om de groep van 27+ weer vrij te kunnen laten trainen zonder afstand en (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk te maken. Deze week staat hierover een gesprek met minister Van Ark (Sport) gepland. Voor dit moment geldt dus de afstandsregel. Jongeren tot en met 26 jaar mochten, en mogen, gezamenlijk trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen zonder 1,5 meter afstand te houden. Dit blijft dus zo.

KNVB Regiocup Jeugd
We realiseren ons dat het met de aangekondigde versoepelingen per 19 mei ontzettend lastig gaat worden voor de KNVB om nog de Regiocup voor jeugd te organiseren. Het idee om in mei / juni enkele wedstrijden per team te spelen in kleine poules op basis van een regionale indeling is echter nog definitief niet van tafel. Deze week valt de beslissing hierover.

We zien het als een kleine stap in de goede richting, waarvan we weten dat er nog een aantal zullen volgen voordat alles weer bij het oude is. Op dit moment zijn we blij met het feit dat spelers van alle teams elkaar weer sportief kunnen treffen op Sportpark Zuid. We houden jullie op de hoogte van volgende ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur De Treffers