Samen met De Treffers

Nieuws

BENAUWDE ZEGE VOOR DE TREFFERS

SPORTPARK ZUID – De Treffers boekte afgelopen zondag een benauwde, maar daarom niet minder welkome zege op het bezoekende HFC. Koninklijke HFC om precies te zijn, want we hebben het hier wel over de oudste voetbalclub van Nederland. Het liep stroef bij de roodzwarten, die het op het middenveld regelmatig moesten afleggen tegen de Haarlemmers, die elkaar veel gemakkelijker vonden. Het is illustratief voor deze wedstrijd, dat het enige en dus winnende doelpunt door een verdediger werd gemaakt uit een dood spelmoment.

De Treffers startte met goede intenties. Er werd fel op de bal gespeeld en na twee minuten hadden de Groesbekers al op voorsprong kunnen komen, als scheidsrechter Van den Elzen naar de penaltystip had gewezen nadat Sjoerd Ars omver was getrokken. Dat deed hij niet, zoals hij verderop in de wedstrijd ook een handsbal van Pim Balkestein onbestraft liet. Na een kwartiertje was het echter al gedaan met het Treffersoverwicht. HFC kwam beter in de wedstrijd, maar Noordmans, Tadmine en Van Son sprongen gelukkig slordig met de geboden mogelijkheden om. Tot twee keer toe moest daarbij de bal ook van de doellijn getrapt worden. Dat ook trainer Anton Janssen niet tevreden was met het vertoonde Treffersspel, bleek wel uit de dubbele wissel, die nog voor rust werd toegepast. Niels Wouters en Robin Janssen kwamen er in voor Aleksandar Jankovic en Boy van de Beek. Het leek de roodzwarten weer wat lucht te geven. Een voorzet van Koen Maertzdorf werd door Sjoerd Ars op een haar na gemist en de inzet van diezelfde Maertzdorf uit de daaropvolgende hoekschop werd door een verdediger uit het doel gekopt.

Na de thee was een pass van Niels Wouters net te kort voor Sjoerd Ars. De Treffers probeerde het steeds weer met lange ballen, die in de regel vrij simpel werden onderschept. En omdat vervolgens ook de afvallende bal werd gemist, kreeg HFC steeds weer de kans voor snelle tegenstoten, die goed werden uitgevoerd tot de rand van het strafschopgebied. Soms ging het wel goed: na een klein kwartier in de tweede helft kwam Koen Maertzdorf goed door en ook zijn voorzet was van prima kwaliteit. Spijtig genoeg mikte Sjoerd Ars vervolgens recht op doelman Tom Boks. Lang hoefde over het missen van deze open kans niet te worden getreurd. Uit de daarop volgende hoekschop van Wouter op den Camp kopte Pim Balkestein alsnog raak: 1-0. Het werd nog een zeer penibel half uurtje. HFC zocht steeds nadrukkelijk de aanval en De Treffers werd ver terug gedrukt. Dat bood natuurlijk ook weer mogelijkheden voor counters. Als een kopbal net naast van Sjoerd Ars en een kopbal over doel van Niels Wouters wel doel hadden getroffen, zou de veilige haven eerder zijn bereikt. Nu moest het thuispubliek nog tot de 93e minuut in spanning toekijken, maar toen waren de zo belangrijke drie punten dan ook binnen.