Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Bart Ebbers van Jong NEC naar De Treffers

De Treffers heeft zich voor komend seizoen versterkt met Bart Ebbers. De 21-jarige speler komt over van Jong NEC. Bart speelde dertien jaar in de jeugdopleiding van de Nijmeegse club en kan zowel als rechtsback als op het middenveld uit de voeten. In totaal speelde Bart dit seizoen achttien wedstrijden voor Jong NEC.

Bart is bekend met De Treffers en enthousiast over zijn stap naar De Treffers: “Vroeger heb ik in Siebengewald gewoond, tegen de grens met Duitsland. Destijds had ik geregeld trainingen van de VTI-voetbalschool op het sportpark van De Treffers en dus is het sportpark bekend terrein voor mij. Momenteel woon ik in Milsbeek en ik vind het dus erg mooi dat ik mijn carrière ga vervolgen bij de succesvolste en een van de grootste clubs in de regio. Bovendien ken ik van de huidige selectie Tjeu Langeveld, Brian Campman, Bryan Sirvania, Ifra Sow, Rick Wouters en assistent-trainer Bas Peperkamp vanuit de NEC-opleiding. Zij waren allemaal lovend over de club en dus heb ik niet lang na hoeven denken toen de kans voorbij kwam om bij De Treffers aan te sluiten.

Bart had de mogelijkheid om bij Jong NEC te blijven, maar besloot zelf dat het tijd was voor een andere uitdaging. Bart: “De concurrentie bij NEC is erg groot en als jonge speler is het lastig om in de Eredivisie door te breken. In enkele oefenwedstrijden heb ik meegedaan met het eerste elftal, maar helaas bleef het enkel tot een officieus debuut en is het niet tot een officieel debuut gekomen.” Toch is het nog steeds de ambitie van Bart om terug te keren naar een BVO-club. “Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen en dus droom ik ook nog altijd van het profvoetbal. Daar heb ik immers ook altijd hard voor gewerkt. Ondanks dat ben ik heel blij met de stap die ik nu maak naar De Treffers, want ik denk dat ik me goed kan ontwikkelen in de Tweede Divisie”, aldus Bart.

Als doelstelling heeft Bart vanzelfsprekend om zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren. Bart: “Mijn voorkeur gaat uit naar spelen op het middenveld, maar als rechtsback ben ik ook inzetbaar. Bij Jong NEC heb ik het afgelopen jaar ook vaker rechtsback gestaan dan op het middenveld. Ik zie mezelf als een harde werker en speel altijd in het teambelang. Ik ben weliswaar niet de grootste (1.74 meter), maar door mijn lichaam slim te gebruiken, win ik veel duels. Tot slot haal ik als rechtsback vaak de achterlijn om ook aanvallend van waarde te zijn.”

Wij wensen Bart alvast veel plezier en succes toe bij De Treffers!