Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

ABEL FRANSSEN VERSTERKT DE TREFFERS

Vanaf het seizoen 2018-2019 zal Abel Franssen de gelederen van De Treffers komen versterken. Abel tekent voor een jaar en komt over van Jong NEC Nijmegen waarin hij in het seizoen 2017-2018 tot acht optredens kwam.

De 21-jarige centrale verdediger begon zijn voetballoopbaan bij RPC in Eindhoven, tevens de stad waar hij opgroeide. Daarna kwam Abel bij Lommel United terecht om vervolgens in totaal drie seizoenen in het gestreepte tricot van Willem II in Tilburg te spelen. Hiervan zat hij zijn laatste jaar bij de eerste selectie maar tot een eredivisie debuut kwam het helaas niet. Zesmaal op de bank maar wel zijn opwachting makende in oefenwedstrijden vond Abel vorig seizoen een nieuwe uitdaging in Nijmegen.

‘Ik ben blij met deze mooie overstap. Ik kies bewust voor de studie Business Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit heb ik bij NEC ook aangegeven en daardoor heb ik aangegeven daar te stoppen. Toen vervolgens De Treffers kwam was de keuze voor mij snel gemaakt. De gesprekken voelde heel warm evenals de gehele club. Er staat een accommodatie waar je u tegen zegt en de warmte gecombineerd met het professionalisme spreekt me ontzettend aan.’

Abel kent vanuit de huidige selectie Niels Wouters van de gezamenlijke tijd bij Willem II. ‘Niels is een goede vriend van me en hij vertelde me ook al hele positieve geluiden over De Treffers. Vooraf kende ik De Treffers natuurlijk wel van naam en omdat ik er in de voorbereiding met Jong NEC een oefenwedstrijd tegen gespeeld heb. Daar kreeg ik toen al een goed gevoel van.’

Als sterke punten benoemt Abel zijn techniek, inzicht en passing. ‘Van deze punten kan ik goed gebruik maken in de opbouw van een nieuwe mooie aanval.’
‘Bij Jong NEC hadden we soms maar een wedstrijd in de drie weken, ik kijk er ontzettend naar uit om wekelijks alles te geven voor een mooi resultaat.’

De Treffers is blij met de komst van Abel Franssen en wenst hem natuurlijk ontzettend veel plezier en succes toe tijdens zijn verblijf op Zuid!

Foto: www.willemiivoetbalacademie.nl