ZA1 toont veerkracht tegen Avendo’57

Door de schorsing van Mike, de blessure van Giel, opgelopen afgelopen zaterdag, en het wegvallen van Richard werd er een beroep gedaan op de spelers van de A1.

Jan van Hoof is inmiddels al opgenomen in de selectie van de Zaterdag 1 en vandaag kwamen er nog bij Olav van Baars, Sergio Kaleka en Donavan van Hesse.

De laatste kon ook gelijk aantreden. Deze keer maar eens plaats nemen in het zonnetje op het terras.

Even luisteren of de voetbalkennis van Ben en Jacques nog hout snijdt met hun kritische blik.

Het mag gezegd worden dat beide heren het spelletje nog wel zien, althans door ondergetekende vastgesteld, voor wat het waard is.

De Treffers kwam goed uit de startblokken en gelijk in de eerste minuut krijgt Jan een dot van een kans maar alleen voor de keeper lepelt hij m naast het doel.

De tweede kans is in de 13e minuut na een actie van Rick en Luuk waarbij de laatste de bal aan Donavan geeft maar is te gehaast in de afwerking.

Even later wordt een vrije trap van Avendo gedecideerd door Jordi onschadelijk gemaakt maar de voortzetting is te gehaast

In de 16e minuut is het raak.

Een vrije trap wordt voorgegeven door Rick en Stefan kan alleen de bal doorknikken naar Menno die vervolgens de bal bij Luuk brengt en met een halve draai en een stuiter weet Luuk te scoren.

Luuk heeft het op zijn heupen en in de 19e minuut geeft hij goed af aan Noek maar tikt m niet goed in. In de 23e minuut een goeie pass van Maikel op Luuk maar de uithaal van Noek is niet scherp genoeg. Daarna is het ook een beetje gebeurd van De Treffers kant.

Het spel wordt slordiger en Avendo’57 gaat beter spelen.

Met name Tijmen krijgt het steeds drukker mede omdat de meegereisde Avendo’57 supporters aan zijn kant de boel goed aan moedigen.

Tot de rust blijft het 1-0 maar gezien het spelbeeld zal het een lastige tweede helft worden is de verwachting.

In de rust wordt Job gewisseld voor Olav die zeer zeker goed invalt. Maar het tij is lastig te keren en in de 51e minuut weet Avendo’57 te scoren.

Het zat er aan te komen. De Treffers probeert de bakens te verzetten maar slaagt er nog niet echt in.

In de 63e minuut wordt het zelfs 1-2. Jordi wordt vermoedelijk gehinderd (door de zon?).

Het lijkt erop dat De Treffers de schroom van zich af gooit en men gaat meer druk zetten en meer voetballen.

Even later wordt Luuk in de 16 onderuit gehaald maar zijn val is te makkelijk.

Sergio komt in het veld voor Donavan en er ontstaat nog meer drang van de flanken. Was het op links al Luuk nu met Sergio op rechts.

In de 77e minuut krijgt Noek de kans door goed doorzetten van Jan maar zijn schot wordt uitstekend gered door de keeper van Avendo’57. De Treffers blijft drukken en Menno wordt doorgeschoven en daardoor ontstaat er achterin ook ruimte. Indien de spits van Avendo’57 iets beter had opgelet en de bal naar de geheel vrijstaande linkerspits had afgegeven dan was de wedstrijd gespeeld.

Desondanks bleef het 1-2 maar de tijd tikt verder.

Willem vervangt de moegestreden Tijmen en kan natuurlijk zijn wedstrijdpremie (uitgedrukt in consumptie munten)  meepakken.

Nadat iedereen er zich bij had neergelegd dat het 1-2 zou blijven,  gaat Sergio nog goed door,  geeft de bal voor en via het boven been van verdediger belandt de bal in hoek van het doel. 2-2. Een minuut later is de wedstrijd teneinde.

Ondanks de achterstand toonde het jonge elftal De Treffers veerkracht en al met al is denk ik een gelijk spel toch wel de juiste uitslag. Misschien een gestolen punt maar het is ook weleens andersom geweest in Ederveen.

Alhoewel de meegereisde Avendo’57 supporters natuurlijk teleurgesteld waren vervulde ze hun sportieve plicht aan de bar.

O ja, ik moest nog even melden van collega Willem van Ginkel dat de doelpunten makers van Avendo’57 Henry van den Dikkenberg en Rik Kelderman waren.

Volgende week wederom thuis tegen Candia ’66.