Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – ASWH

Aanstaande zaterdag speelt De Treffers op het eigen sportpark Zuid tegen ASWH. De Ambachters staan zeventiende met één punt. Door een beter doelsaldo houden ze GVVV onder zich.

Resultaten ASWH

De Treffers en ASWH bereikten afgelopen week beide het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Ons vlaggenschip rekende af met ODIN’59 door goals van Coen Maertzdorf en Bram Zwanen. De tegenstander van aanstaande zaterdag won ook van een Derde Divisionist. In eigen huis won ASWH met 1-0 van Quick door een goal van Luuk Admiraal. ASWH kon een overwinning overigens ook goed gebruiken. De Zuid-Hollanders kwamen in drie competitiewedstrijden op voorsprong maar gaf deze ook telkens weer uit handen. Tegen Koninklijke HFC (3-2) werd een 2-0 voorsprong verspeeld, Kozakken Boys (1-1) kwam langszij en IJsselmeervogels (3-2) draaide de wedstrijd ook om. Afgelopen week verloor ASWH met 0-3 van Jong FC Volendam en in de eerste speelronde was TEC met 0-1 te sterk.

Lichtpuntje

Met Luuk Admiraal is in de tweede alinea meteen het lichtpuntje en de blikvanger van ASWH genoemd. Naast zijn goal in de beker scoorde hij ook al vier keer in de competitie. Vorig seizoen klopte de 19-jarige aanvaller ook al nadrukkelijk op de deur. Hij scoorde toen twee keer in vijf invalbeurten van in totaal slechts 97 minuten. Dit seizoen is hij onbetwist in de ploeg van Rogier Veenstra en hij betaalt het vertrouwen van zijn oefenmeester uit. Voor ASWH was het ongetwijfeld schrikken toen Admiraal in de laatste competitiewedstrijd tegen Jong Volendam na 77 minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Tegen Quick speelde Admiraal echter nagenoeg de hele wedstrijd en dus mogen we ervan uitgaan dat hij aanstaande zaterdag ook zijn opwachting maakt.

Personele problemen

ASWH heeft vroeg in het seizoen al behoorlijk wat personele problemen gekend. Naast Luuk Admiraal viel collega-aanvaller Sam van de Kreeke ook geblesseerd uit tegen Jong FC Volendam. Rechtsback Clarence Bijl is normaal gesproken tevens een vaste waarde, maar hij is ook al een aantal weken afwezig vanwege een blessure. Aanvoerder Jesper van den Bosch miste tevens twee wedstrijden maar maakte zijn rentree in de afgelopen bekerwedstrijd. Linksback Lucas Leverland Murillo ging tegen de wil van trainer Rogier Veenstra op stage in Griekenland en werd daarom buiten de selectie gelaten afgelopen dinsdag.

Tot slot, de wedstrijd van aanstaande zaterdag is de zesde ontmoeting tussen De Treffers en ASWH. Beide ploegen wonnen twee keer en één keer eindigde de wedstrijd onbeslist. De scheidsrechter die deze editie in goede banen gaat leiden is de heer De Bruijn. Hij wordt geassisteerd door de heren Faber, Maas en Migchelbrink.