Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – ASWH

Aanstaande zaterdag krijgt De Treffers bezoek van promovendus ASWH. Deze ploeg deed afgelopen weekend de laatste plaats op de ranglijst over aan Jong FC Volendam maar zal vanwege een absurde degradatieregeling nog steeds twee ploegen moeten passeren om directe degradatie te ontlopen. De eerste wedstrijd tussen De Treffers en ASWH eindigde in 2-2 en de rood-zwarten zullen azen op een beter resultaat. Op dit moment schaart de ploeg van Jan de Jonge zich namelijk in een klein rijtje ploegen (samen met TEC, Scheveningen en Jong Volendam) die dit seizoen nog niet wisten te winnen van ASWH. Daarnaast eindigde de laatste ontmoeting op sportpark Zuid tussen beide ploegen in 3-0 overwinning voor de gasten wat ook een mooie reden is om revanche te nemen.


Punten sprokkelen

De tegenstander van aanstaande zaterdag passeerde zoals reeds vermeld Jong Volendam en staat op dit moment zeventiende met dertien punten uit 21 wedstrijden. De ploeg van trainer Rogier Veenstra steeg een plekje op de ranglijst door een 2-1 overwinning op GVVV. Tevens kwam hierdoor een einde aan een serie van dertien opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning voor ASWH. Gemiddeld behaalt ASWH na de winterstop twee keer zoveel punten als voor de winterstop. In de eerste zestien wedstrijden werden slechts acht punten behaald en in het nieuwe jaar werden er al vijf punten gesprokkeld uit even veel wedstrijden. Behalve de winst op GVVV werd er gelijk gespeeld tegen TEC en Noordwijk. De Treffers sprokkelde tot nog toe één puntje meer na de winterstop door drie remises en één overwinning.


Dramatische uitbalans ASWH

ASWH doet het dus inmiddels wat beter maar om de strijd tegen degradatie echt los te gooien in de Tweede Divisie zullen de Hendrik-Ido-Ambachters ook in uitwedstrijden moeten gaan presteren. In tien wedstrijden op vreemde bodem werd namelijk nog geen enkel punt veroverd. Bovendien wordt de defensie van ASWH het meest gepasseerd en worden de minste goals gescoord in uitwedstrijden door ASWH. Toch zit er wel wat verbetering in. Zo werden bijvoorbeeld drie van de vijf doelpunten gescoord in de laatste drie uitwedstrijden. In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwam ASWH voor de eerste keer in een uitwedstrijd op voorsprong en het verloor de uitwedstrijd daarna met minimaal verschil van Spakenburg. Daarnaast ging het in de laatste uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels ongeveer een helft gelijk op maar moest het daarna toch zijn meerdere erkennen.


Tussentijdse versterkingen voor ASWH

De licht stijgende lijn die ASWH te pakken heeft kan niet los worden gezien van de twee tussentijdse versterkingen die naar sportpark Schildman werden gehaald. Doelman Bryan Janssen was transfervrij nadat zijn contract bij FC Dordrecht afgelopen zomer niet werd verlengd en sloot in de winterstop aan. In vier wedstrijden hield hij al even vaak ‘de nul’ (één keer) als ASWH met twee andere keepers lukte in de eerste zeventien wedstrijden. Jordie van der Laan is de andere speler die ASWH in de winterstop kwam versterken. Hij wordt een half seizoen gehuurd van competitiegenoot Kozakken Boys en wist één keer te scoren in zijn eerste drie optredens. Collega-aanvaller Sam van de Kreeke is momenteel topscorer van ASWH met vijf doelpunten. Een van zijn goals scoorde hij in de uitwedstrijd van De Treffers op bezoek bij ASWH.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Frank de Winter. Dit seizoen leidde hij acht keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie en hierin deelde De Winter zestien gele en één (directe) rode kaart uit.

Weet De Treffers zaterdag te winnen van ASWH? Tot dan!