Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – RKC Waalwijk

De Treffers krijgt woensdag 19 oktober bezoek van RKC Waalwijk. De Waalwijkers staan op de 7e plaats in de Eredivisie en zijn dus goed aan het seizoen begonnen. Enkel PSV en Feyenoord wisten dit seizoen te winnen van RKC Waalwijk. Zorgt De Treffers voor een daverende stunt?

Vorm

Met een 0-2 overwinning op FC Lisse boekte De Treffers alweer de zevende overwinning van het seizoen. De ploeg van Leeroy Echteld behoort vanaf de start van het seizoen al tot de meest scorende ploegen. Nu de laatste twee wedstrijden geen tegengoal hebben opgeleverd, zal dat een extra boost aan het al alom aanwezige vertrouwen geven. RKC Waalwijk speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen Fortuna Sittard en zijn op dit moment vier wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien scoorden alleen Ajax, PSV en Feyenoord dit seizoen vaker dan RKC Waalwijk.

Eerdere bekerresultaten

In de tweede voorronde van de KNVB beker won De Treffers met 3-1 van competitiegenoot Noordwijk. Door een goal van Jordy Thomassen en een eigen goal was het bij rust 2-0 en onze spits zorgde binnen tien minuten na rust voor de 3-0. De tegentreffer van de gasten kwam te laat om het echt spannend te laten worden. Voor RKC wordt de wedstrijd tegen De Treffers de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen bereikte de ploeg van trainer Joseph Oosting nog de kwartfinale. In het seizoen 2017/2018 stonden De Treffers en RKC Waalwijk al een keer tegenover elkaar. In het Mandemakers stadion was de thuisploeg toen met 7-0 een maatje te groot voor De Treffers.

Blikvangers

Logischerwijs wordt het voor De Treffers ook woensdag een hels karwei om een resultaat te behalen. Met Michiel Kramer, Illias bel Hassani en Vurnon Anita herbergen de geelblauwen zelfs drie spelers met meerdere wedstrijden ervaring in Europese bekertoernooien. Kramer en Bel Hassani zijn ook de topscorers van RKC Waalwijk dit seizoen. Zij scoorden ieder vier keer.

De Treffers heeft tot dusverre een heel goed seizoen met een gedeelde eerste plaats in Jack’s League. Wordt het seizoen nog mooier? Tot woensdag!