Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Cambuur

De Treffers neemt het woensdag 11 januari op tegen Cambuur Leeuwarden. Na een goede eerste seizoenshelft die werd afgesloten op de derde plaats op de ranglijst, zal de ploeg van Leeroy Echteld met een goed gevoel toeleven naar het bekerduel tegen Eredivisionist Cambuur. Cambuur zit momenteel in een mindere serie en is sinds afgelopen weekend zelfs hekkensluiter van de Eredivisie. Op papier is Cambuur nog steeds de favoriet, maar gesterkt door een intensief trainingskamp in het zonnige Torremolinos zal ons rood-zwarte vlaggenschip er alles aan doen om goed voor de dag te komen. Dringen we door de laatste 16 van de KNVB beker?

Bekertoernooi 2022/23

De Treffers won in de vorige ronde volkomen verdiend van Eredivisieploeg RKC Waalwijk. Dankzij goals van Vlijter en Campman werd RKC met 2-0 aan de kant gezet. In de tweede kwalificatieronde werd competitiegenoot Noordwijk met 3-1 verslagen. Door deze overwinningen kan De Treffers zich voor het eerst sinds het seizoen 2014/2015 bij de laatste 16 van de beker scharen. Destijds was NEC met 1-3 te sterk. Cambuur bereikte de tweede ronde van de beker door een 0-3 overwinning op FC Rijnvogels. Na 54 minuten spelen werd de score pas geopend, maar door een goal twintig minuten voor tijd en een goal in de blessuretijd stond er uiteindelijk toch een ruime overwinning op het bord. 

Vorm Cambuur

Cambuur is met momenteel met een erg slechte serie bezig. De overwinning op Rijnvogels in de vorige ronde van de KNVB beker was namelijk de enige overwinning in de laatste elf wedstrijden. In de winterstop hadden de geel-blauwen een kleine opleving toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen mede-Eredivisionist FC Groningen en Eerste Divisionist Heracles Almelo. Het opgedane vertrouwen zal echter een flinke tik hebben gekregen in de eerste wedstrijd na de winterstop.  Op eigen veld ging de ploeg van trainer Sjors Ultee met 0-3 onderuit tegen FC Volendam en dat zal het zelfvertrouwen een tik hebben gegeven. Verder valt het gebrek aan scorend vermogen van de Leeuwarders op. Cambuur scoorde dit seizoen pas negen keer in de Eredivisie en is daarmee de minst scorende ploeg van de competitie.

Selectie Cambuur

Opvallend is dat twee middenvelders bij Cambuur de topscorers zijn. Hoedenmakers en Jacobs scoorden dit seizoen beide twee keer. Een speler die voor de doelpunten zou moeten zorgen is spits Tom Boere, maar hij wist dit seizoen nog niet te scoren. Eerder in zijn carrière scoorde hij er wel op los in de Keuken Kampioen Divisie met 61 goals in 119 wedstrijden.