Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Kim de Nijs Treffers vrijwilliger

EVEN BELLEN MET…..

De oplettende lezers (en lezeressen!) van deze rubriek zal het niet zijn ontgaan: er wordt nauwelijks met dames gebeld, zij zijn zwaar ondervertegenwoordigd. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit, dat voetbal – ook bij De Treffers – nog altijd een mannenbolwerk is, hoewel steeds meer meisjes en dames de weg naar het voetbalveld weten te vinden. Maar het is niet alleen dat. Het ligt ook aan de schroom, die wij steeds weer moeten overwinnen om contact op te nemen met het vrouwelijke geslacht. Vandaag trekken wij echter de stoute schoenen aan, stappen over onze verlegenheid heen en bellen met…..

KIM DE NIJS (al twintig jaar vrijwilligster)

Kim ging als klein kind al mee aan de hand van pap, Niki de Nijs, vorig jaar nog uitgeroepen als Trefferskenner van de eeuw. Aan de hand van pap mee naar thuis- én uitwedstrijden van De Treffers. Het werd Kim dus met de paplepel ingegoten, de liefde voor de roodzwarten. En op haar veertiende begon ze al met vrijwilligerswerk voor de club: de plaatsing van het wedstrijdprogramma van alle teams in het Groesbeeks Weekblad. In de twintig jaar sindsdien is Kim actief geweest in p.r.- en evenementencommissie. Dat staat sinds de geboorte van Melle en Liva allemaal op een wat lager pitje. Maar omdat eega Ruud, die kennelijk ook een zachte kant heeft, de zorg voor de kinderen af en toe overneemt, kan Kim nog steeds tijd vinden om iets te betekenen voor De Treffers. We vroegen Kim hoe zij de afgelopen tijd heeft beleefd:

“Er kwam toch wel veel tegelijk op ons af. De kinderen konden de afgelopen maanden niet naar de opvang, terwijl het werk wel gewoon door ging. Nou ja, gewoon, ook voor mij betekende dat veel thuis werken. Ik heb een baan bij het Kenniscentrum ADHD en autisme en werk normaal gesproken op de locatie in Tiel. Ik bied praktische ondersteuning aan jongeren met ADHD of autisme bij de voorbereiding op en het doorlopen van middelbaar, voortgezet en beroepsonderwijs. Je hebt ADHD als je hyperactief en snel afgeleid bent. Autisme uit zich met name in problemen op sociaal gebied, omdat je moeite hebt met communicatie en het analyseren van informatie. Bij de ondersteuning, die ik bied, kun je denken aan het maken van een planning, het oefenen van je concentratievermogen, het structureren van de leerstof en dat soort zaken. Ik begeleid in de regel zo’n 15 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Je snapt, dat juist bij deze groep het een stuk lastiger is om op afstand begeleiding te geven. Dat gebeurt in de vorm van videobellen. Maar gelukkig gaan we tegelijk met de middelbare school weer van start op locatie.

Kim de Nijs Treffers vrijwilliger

……kiek ze kieken….

Voor De Treffers houd ik de social media bij en tijdens de wedstrijden geef ik informatie door aan Teletekst. Daarnaast lever ik ook een bijdrage aan de jaarlijkse presentatiegids. Wij wonen op een voormalig gedeelte van Sportpark Zuid (red.: Kim, Ruud en de kinderen zitten aan De Tuier) en het is fijn om kinderen weer in tenue naar de club te zien fietsen. Op Zuid heb ik al weer wat foto’s gemaakt, waarmee ik de sfeer probeer weer te geven. Ik heb de afgelopen periode mijn hobby als fotografe weer opgepakt. Bij voorkeur richt ik me daarbij op het fotograferen van mensen. En tegen al die mensen zou ik willen zeggen: kijk uit en blijf goed op elkaar letten!”

Een oproep, die ook ons uit het hart gegrepen is. Sommige mensen denken, dat we de teugels weer wat kunnen laten vieren, maar juist bij versoepeling van de maatregelen, moeten we alert blijven. Als topvereniging willen we ons toch niet laten verslaan door zo’n dom virus?