Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Sparta – De Treffers

Het derde seizoen in de Tweede Divisie zit er bijna op, aanstaande zaterdag sluit De Treffers af met een uitwedstrijd bij de beloften van Jong Sparta. De opgestelde doelstelling voorafgaand aan de 34 competitiewedstrijden, het linker rijtje, is helaas niet meer haalbaar. Desondanks kunnen de rood-zwarten terugkijken op een stabiel seizoen op het allerhoogste amateurniveau van Nederland. Met een overwinning kan De Treffers zich nog scharen tot de tien beste amateurploegen van dit seizoen en het is tevens een mooi streven om vanuit hier volgend seizoen verder te bouwen.

Handhaving Jong Sparta

Afgelopen dinsdag 21 mei verzekerde Jong Sparta zich van nog een jaar Tweede Divisie voetbal. Competitiegenoot Jong Vitesse maakte toen namelijk bekend gemaakt dat zij zich terugtrekken uit de voetbalpiramide. Hierdoor is een dreigende degradatie, ondanks een huidige tiende plaats op de ranglijst, afgewend door de jonge Spartanen. De vreemde situatie was ontstaan doordat in de zondagse Derde Divisie Jong Volendam op titelkoers ligt. Hierdoor zouden de twee laagst geklasseerde beloftenteams degraderen. Ondanks een huidige goede serie kon Jong Sparta de concurrenten uit Arnhem vrijwel niet meer passeren. Handhaving is, zij het niet op sportieve gronden toch nog veilig gesteld en dus is stadion ‘het Kasteel’ ook volgend seizoen speelterrein voor De Treffers.

Slechte resultaten op bezoek bij Jong Sparta

Overigens zal De Treffers de verre reis naar de Rotterdamse wijk Spangen aanstaand weekend en volgend seizoen niet per se met veel plezier maken. De twee eerdere uitwedstrijden tegen Jong Sparta resulteerden in een 5-1 en 3-1 nederlaag voor de rood-zwarten. Zoals in de alinea hierboven beschreven steekt de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk daarnaast ook in behoorlijke vorm. De laatste zes wedstrijden leverden vier overwinningen op. Positief voor De Treffers is echter dat de rood-witten een minder seizoen achter de rug hebben op eigen veld dan in de voorgaande jaren in de Tweede Divisie. De laatste twee thuiswedstrijden werden weliswaar met een minimaal verschil gewonnen maar hiervoor slaagde Jong Sparta er acht wedstrijden op rij niet in om de punten op ‘het Kasteel’ te houden.

Laatste wedstrijd Anton Janssen

Met de 2-0 overwinning op Jong Almere City van afgelopen weekend sloot trainer Anton Janssen zijn laatste thuiswedstrijd al passend af als trainer van De Treffers. De ontmoeting met Jong Sparta zal de allerlaatste worden voor Janssen en dus is het tijd om even terug te blikken. Tot dusverre was Janssen in 129 competitiewedstrijden eindverantwoordelijke van de rood-zwarten en 52 van deze wedstrijden werden winnen afgesloten. In 32 wedstrijden onder leiding van Anton Janssen deelde De Treffers de punten met de tegenstander en 45 wedstrijden gingen verloren. Om een laatste overwinning aan dit aantal toe te voegen zal De Treffers op moeten passen voor Gianni dos Santos. Hij scoorde dit seizoen acht keer in 1249 minuten, wat omgerekend bijna veertien volledige wedstrijden zijn.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Luuk Timmer. In zes eerdere wedstrijden in de Tweede Divisie dit seizoen deelde hij twintig gele kaarten. Het gros van de wedstrijden die Timmer onder zijn hoede had vond plaats in de zondagse Derde Divisie. Hierin werden veertien spelers op de spreekwoordelijke bon geslingerd in tien wedstrijden. In al deze wedstrijden hield Timmer de rode kaart op zak.

Sluit De Treffers de periode onder Anton Janssen winnend af? Tot zaterdag!