Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Quick Boys

De Treffers speelt aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Op eigen veld neemt de ploeg van Leeroy Echteld het op tegen nummer vier Quick Boys. De Katwijkers behaalden 28 punten in vijftien wedstrijden. Vorig seizoen eindigden de Katwijkers twaalfde en dus zijn de blauw-witten momenteel aan een stuk succesvoller seizoen bezig. De Treffers heeft tot dusverre 32 punten en kan zich tegen Quick Boys nog steviger in de top nestelen.

Vorm

Quick Boys behaalde in de laatste vijf wedstrijden zes punten. Half oktober kwam er een einde aan een ongeslagen serie van vijf wedstrijden toen Noordwijk met 2-1 te sterk was. De wedstrijd daarna verloren de blauw-witten ook verrassend met 2-3 van Scheveningen, waardoor Quick Boys ook de koppositie uit handen gaf. De Katwijkers wisten zich daarna wel op te richten dankzij overwinningen op Excelsior Maassluis (7-2) en OFC (1-2). Quick Boys kon deze overwinningen in het afgelopen weekend echter geen goed vervolg geven, aangezien ze met 1-3 verloren van koploper AFC. De ploeg van Edwin Grunholz kwam nog wel op voorsprong, maar was uiteindelijk toch niet opgewassen tegen de hoofdstedelingen.  De Treffers is inmiddels zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen en is dus uitstekend in vorm. Met slechts drie tegendoelpunten in de laatste vijf wedstrijden presteert de ploeg van Leeroy Echteld op dat vlak het beste van de competitie. 

Blikvangers Quick Boys

Met 37 doelpunten is Quick Boys op dit moment de meest scorende ploeg van de competitie. De topscorer is Youssef el Kachati met dertien doelpunten. De aanvaller sloot vorig seizoen in de winterstop aan bij Quick Boys en scoorde toen zes keer in achttien wedstrijden. Naast El Kachati maken ook de aanwinsten Bram Franken, Danny van den Meiracker en Ravalino Junte indruk. Middenvelder Bram Franken heeft zes assists op zijn naam staan en zou in de belangstelling van FC Twente staan. Slechts één speler stelde dit seizoen vaker een medespeler in staat om te scoren dan de 21-jarige middenvelder van Quick Boys: onze eigen Jordy Thomassen. Danny van den Meiracker kwam afgelopen zomer over van IJsselmeervogels en scoorde dit seizoen ook al acht keer. Tot slot maakte Ravalino Junte de overstap van Kozakken Boys. Met vier doelpunten en drie assists is ook hij bepalend geweest voor Quick Boys. 

Onderlinge resultaten

De Treffers en Quick Boys speelden tot nog toe vier competitiewedstrijden tegen elkaar. Opvallend genoeg won in alle vier de wedstrijden de uitploeg. Vorig seizoen wonnen de rood-zwarten op sportpark Nieuw Zuid met 0-1 door een goal van Gavin Vlijter. Op ons eigen sportpark Zuid draaide Quick Boys een 1-0 achterstand om naar een 1-2 overwinning. Jordy Thomassen scoorde de enige rood-zwarte goal. El Kachati en Tommy Bekooij bezorgen Quick Boys de overwinning. In 1991 stonden De Treffers en Quick Boys ook al tegen elkaar. Dankzij een 5-1 en 3-4 overwinning kroonde De Treffers zich toen voor het eerst in de historie tot algeheel amateurkampioen.

Wint De Treffers voor de vierde keer op rij in de competitie? Tot zaterdag!

Na afloop van de wedstrijd zorgen DJ Dave en zangeres Angela Theunissen voor een gezellige derde helft!