Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Tim Waterink eerste aanwinst nieuwe seizoen

Volgend seizoen wordt de selectie van De Treffers versterkt met spits Tim Waterink. De 25-jarige aanvaller komt over van Derdedivisionist Hercules. Bij de Utrechters is hij dit seizoen een van de uitblinkers met twaalf doelpunten in achttien wedstrijden.

Tim speelde als jeugdspeler voor achtereenvolgens Fußballverein Leopoldshafen in Duitsland, vv Spero, Vitesse en NEC. In 2016 maakte Tim de overstap naar Jong FC Groningen. Na twee seizoenen in Groningen vertrok de aanvaller naar De Bataven en daar werd hij topscorer in de hoofdklasse met 20 doelpunten. Vervolgens speelde Tim drie seizoenen voor OSS’20, voordat hij afgelopen zomer bij Hercules neerstreek. Voor OSS’20 en Hercules scoorde Tim in totaal 42 keer in 62 wedstrijden in de Derde Divisie. Tim: “Ik ben trots op mijn overstap naar De Treffers. Vorig seizoen had ik al een goed jaar bij OSS´20 (20 goals en 9 assists) en ik ben naar Hercules gegaan met het idee om die club als springplank te gebruiken voor een volgende stap. Bovendien kon ik daar samenspelen met mijn beste vriend Marijn Ploem. Met Hercules zijn we ook nog kansrijk voor promotie, maar De Treffers is in alle opzichten een stap omhoog. Ik kijk er echt dus naar uit om me na de zomer speler te noemen van een grote amateurclub als De Treffers.”

Voor Tim was het duidelijk dat hij de kans aan zou grijpen wanneer hij ooit de stap naar De Treffers kon maken, gezien het verleden van zijn vader Thijs bij onze club. Thijs Waterink speelde twee seizoenen voor De Treffers, werd in beide seizoenen kampioen van de Hoofdklasse en één keer algeheel landskampioen. Met twee doelpunten had Thijs Waterink nog een belangrijk aandeel in de overwinning op Quick Boys in 1991, waardoor De Treffers voor de eerste keer de beste amateurclub van Nederland werd. Tim: “Ik koos na mijn tijd bij FC Groningen voor De Bataven om het plezier in het voetbal terug te vinden. Mijn vader heeft bij De Bataven zijn carrière beëindigd en ik kende de club dus al goed. Verder heeft mijn vader bij TOP Oss gevoetbald en ik heb zelf drie seizoenen bij OSS’20 gespeeld. Het is mooi dat ik nu ook bij De Treffers in de voetsporen van mijn vader kan treden, om de cirkel rond te maken.” 

Tim is duidelijk in zijn ambities voor volgend seizoen. “Ieder seizoen zet ik de lat op 20 doelpunten. De laatste twee volledig uitgespeelde seizoenen heb ik dat aantal gered en ik ben nu ook goed op weg. Die lijn wil ik doortrekken bij De Treffers.”, aldus de aanvaller. Als sterke punten noemt Tim logischerwijs het positie kiezen voor de goal. Tim: “Ik zie mezelf als een echte afmaker. Verder ben ik nog vrij snel, hoewel je dat niet meteen verwacht met mijn lengte en postuur, en kan ik behoorlijk meevoetballen.”

We heten Tim van harte welkom bij De Treffers en wensen hem veel succes in het lopende seizoen bij Hercules.