Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Joris Derks en Ulrich Cruden vormen trainersstaf De Treffers JO19-1

Komend seizoen wordt Joris Derks de hoofdtrainer van De Treffers JO19-1. Dit seizoen was hij al assistent en komend seizoen neemt hij het stokje over van Siem van Dijk, die samen met Maurits Pol De Treffers O21 onder zijn hoede neemt. Een mooie ontwikkeling waarbij de ene jonge talentvolle trainer wordt opgevolgd door een nieuwe talentvolle trainer. Bovendien wordt Joris minstens één keer per week geassisteerd door Ulrich Cruden.

Joris gaat beginnen aan zijn vierde jaar als trainer bij De Treffers. Na twee jaar de JO15-1 te hebben getraind, was Joris afgelopen seizoen trainer van JO16-1 en was hij dus assistent van de JO19-1. Zijn rol als assistent was een stage-opdracht om zijn UEFA B trainerslicentie te behalen. Joris kijkt uit naar het komende seizoen: “Ik zou eigenlijk verder gaan bij de JO16-1, maar deze kans kwam op mijn pad en wilde ik graag aangrijpen.” De ‘promotie’ van Joris naar zijn nieuwe rol typeert de ambities van Joris en het feit dat hij altijd het hoogste niveau nastreeft. Afgelopen seizoen kroonde De Treffers JO19-1 zich op een haar na tot de beste juniorenploeg van Nederland en werden ze tweede achter Excelsior Maassluis. Joris: “Natuurlijk wordt het een gigantische klus om het afgelopen seizoen te herhalen, maar ik heb heel veel zin in deze uitdaging. Anderzijds heb ik het van dichtbij meegemaakt, weet ik hoe hoog het niveau is en dus ook waar de lat moet liggen.”

Joris werkt drie dagen als leraar op een basisschool en spendeert de overige twee werkdagen volledig aan zijn hobby als trainer. Joris: “Er komt veel bij kijken want op de dagen dat ik niet voor de klas sta, ben ik continu bezig met het voetbal. Telkens probeer ik het team en mezelf te verbeteren door te praten met collega trainers, lezen en na te denken over oefen- en trainingsvormen.” Afgelopen seizoen was Joris vier dagen in de week aanwezig op sportpark Zuid door zijn trainingen bij de JO16-1 en de JO19-1. Komend seizoen worden dit dus drie dagen, aangezien hij zich volledig kan focussen op ons hoogste juniorenteam. Joris: “In feite wordt het komend seizoen minder druk dan het afgelopen jaar doordat ik de trainerscursus heb afgerond. Ik kan niet wachten om vol energie aan de slag te gaan!”

Ulrich Cruden was vanaf 1999 tot en met 2004 speler van ons eerste elftal. Voor zijn tijd bij De Treffers speelde Ulrich profvoetbal bij FC Utrecht, FC Wageningen, Cambuur Leeuwarden en NEC. Met al zijn ervaring is het duidelijk dat Ulrich een hele waardevolle toevoeging aan de begeleidingsstaf van ons hoogste jeugdelftal is. UIrich heeft zelf ook veel zin in volgend seizoen: “Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan dit team en om door te geven wat ik heb geleerd. Een aantal jaar ben ik uit de voetbalwereld geweest, maar toen deze mogelijkheid voorbij kwam twijfelde ik geen moment. Ik heb een mooie tijd gehad bij De Treffers, het sportpark ademt voetbal en Maurits Pol ken ik vanuit mijn tijd bij Quick 1888 en NEC, waardoor het balletje is gaan rollen.”

Ulrich is hoofdtrainer geweest bij onder meer Orion en Quick 1888, maar werkte het langste in de jeugdopleiding van NEC. Ulrich: “Na 9 jaar moesten vier andere trainers en ik opeens vertrekken. Daar heb ik het wel moeilijk mee gehad, want als het aan mij had gelegen had ik er nu nog gezeten. Dat heb ik inmiddels verwerkt en ik doe nu topsport op een ander niveau. Ik ben werkzaam in de gehandicaptenzorg en volg de opleiding maatschappelijke zorg. Voorheen heb ik ook moeilijk opvoedbare jongen begeleid. Mijn werk in de zorg vind ik heel waardevol werk en daar haal ik veel voldoening uit.” Volgend seizoen is Ulrich minstens één avond in de week op sportpark Zuid te vinden en zal hij ook geregeld op zaterdag zijn bijdrage leveren.

Wij wensen Joris en Ulrich alvast veel plezier en succes toe voor volgend seizoen!