Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

GINO VAN DEN BERG NIEUWSTE AANWINST DE TREFFERS

De Treffers is met Gino van den Berg een éénjarig contract overeen gekomen voor het aankomende seizoen. Deze rechtsbenige centrale verdediger is op 4 juni (jl.) 22 jaar oud geworden en komt over van Jong Cambuur Leeuwarden.

Over zijn keuze voor De Treffers als nieuwe club is Gino duidelijk: ‘Doordat ik in Venlo woon en familie in Nijmegen heb wonen is Groesbeek een bekende omgeving voor mij. De Treffers staat bij mij dan ook bekend als een warme club die altijd de ambitie heeft om zo hoog mogelijk te eindigen, dat spreekt mij erg aan.’

Gino begon met voetballen in de jeugd van Quick Boys’31 in zijn huidige woonplaats Venlo en maakte op jonge leeftijd de overstap naar Borussia Mönchengladbach in Duitsland. Voor deze club speelde hij twaalf jaar in de jeugdopleiding. Ondanks dat het vrij uniek is dat een jeugdspeler de overstap maakt naar het buitenland was het voor Gino een logische keuze. ‘Borussia Mönchengladbach is de grootste club in de buurt van Venlo en het was slechts 20 minuten rijden naar de club.’ Dat het een goede keuze was blijkt wel uit het feit dat Gino het uiteindelijke schopte tot het tweede elftal van Borussia Mönchengladbach die uitkomt op het vierde niveau van Duitsland. Daarnaast trainde Gino regelmatig mee met het eerste elftal en speelde hij mee in oefenwedstrijden van Borussia Mönchengladbach. Hierna maakte Gino de overstap naar het tweede elftal van HSV die in dezelfde competitie acteert.

Afgelopen seizoen stond Gino voor het eerst onder contract bij een Nederlandse BVO. Bij Jong Cambuur was hij het hele seizoen vaste basisklant en tevens scoorde hij één keer. Dit was tegen Jong Achilles’29. Naast de wedstrijden die Gino speelde bij de beloftenploeg van Cambuur Leeuwarden trainde hij afgelopen seizoen ook mee met de eerste selectie.

Gino kijkt er naar uit om met De Treffers in de Tweede Divisie te gaan spelen. ‘Er is veel media-aandacht voor de Tweede Divisie en ik zie het zeker niet als een stap terug. Zoals iedere jonge voetballer ben ik natuurlijk wel gretig om nog een stap omhoog te maken.’ Om dit te bewerkstelligen is Gino erop gebrand om samen met De Treffers een goed seizoen te draaien. ‘Met mijn duelkracht, snelheid en coachende kwaliteiten hoop ik van waarde te worden.’

Gino van den Berg is de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen en met elf spelers die hun contract hebben verlengd staat de teller inmiddels op zestien spelers. Wij wensen Gino heel veel succes en plezier toe bij zijn verblijf op Sportpark Zuid!